Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την προεπιλογή των παικτών που έκανε ο Βασίλης Σπανούλης για την Εθνική Ανδρών, η οποία θα προετοιμαστεί εν όψει του του προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου). Το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεσπόζει και με βάση την πρόσφατη δήλωση σιγουριάς που έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο «Greek Freak», που έχει ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις, εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα δώσει το «παρών».
Στη λίστα συμπεριλήφθηκαν 18 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους οι Καλάθης και Σλούκας που δεν αγωνίστηκαν πέρσι. Αντίθετα, εκτός έμειναν -σε σχέση με την περσινή ομάδα, ο τραυματίας Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος ζήτησε άδεια για να ξεκουραστεί.
Αναλυτικά οι παίκτες που θα συναντηθούν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου είναι:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ: Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Μωραΐτης, Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νεοκλής Αβδάλας.
ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Κουζέλογλου, Νίκος Χουγκάζ.
ΣΕΝΤΕΡ: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο.
Πάντως οι προπονήσεις για όσους έχουν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα υπό την επίβλεψη μελών του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής. Ως γνωστόν η «γαλανόλευκη» θα δώσει τρία φιλικά προετοιμασίας στο ΣΕΦ. Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο με την Πολωνία (21/6), ενώ ακολούθως θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο (25/6) και τις Μπαχάμες (27/6) στο πλαίσιο του τουρνουά «Ακρόπολις».
Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή ύστερα από μια διετία επιτυχιών χώρισαν και επίσημα οι δρόμοι του Βασίλη Σπανούλη με το Περιστέρι. Οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν από τη στιγμή που η διοίκηση αποφάσισε να κάνει περικοπές στον υψηλό προϋπολογισμό για τα δεδομένα της ομάδας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας