Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
INTIME SPORTS

«Κι ύστερα με τους... Γουόριορς στον τελικό»!

Η δήλωση του προπονητή του Κολοσσού, Ηλία Παπαθεοδώρου, έκλεψε την παράσταση στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η ΕΟΚ εν όψει του πρώτου Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, το οποίο θα φιλοξενηθεί στα «Δυο Αοράκια» από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, οπότε θα διεξαχθεί και ο μεγάλος τελικός για να αναδειχτεί ο φετινός τροπαιούχος. «Προημιτελικό θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Αν τον νικήσουμε θα αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό. Και αν πάλι τα καταφέρουμε θα πρέπει να παίξουμε με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς για να πάρουμε το Κύπελλο» τόνισε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δείξει πόσο δύσκολη είναι η αποστολή για την ομάδα του.

Ηταν εκεί για να δώσουν το στίγμα τους οι προπονητές και οι αρχηγοί των οκτώ ομάδων που θα δώσουν το «παρών» στο ιστορικό αυτό ραντεβού και συμφώνησαν ότι είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά («ήταν αυτονόητη η εξέλιξη» όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Σπανούλης) ώστε το ελληνικό μπάσκετ να ξεφύγει από τη μιζέρια και να εναρμονιστεί με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε αυτή τη θέση, που κάνουμε το Final Eight, κάτι που βλέπαμε και ζηλεύαμε», τόνισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε για τη νέα ανοδική τάση που παρουσιάζει η δημοτικότητα του μπάσκετ στην Ελλάδα. Το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία όλων των φορέων.

Το αντικείμενο του πόθου, το Κύπελλο, ήταν στη μέση. Από τη μία πλευρά κάθονταν οι εκπρόσωποι του ταμπλό των προημιτελικών της Πέμπτης. Της ΑΕΚ (Καντζούρης, Μαυροειδής) που θα αντιμετωπίσει τον ιστορικό Πανιώνιο (Ταυρόπουλος, Βεργίνης) της Β’ Εθνικής -συμμετέχει ως νικητής του Unisef Trophy- και του Περιστερίου (Σπανούλης, Κασελάκης) που θα μονομαχήσει με τον ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης, Μαργαρίτης). Οι δύο νικητές θα μονομαχήσουν στον έναν ημιτελικό του Σαββάτου με την προοπτική συμμετοχής στον τελικό αφού αποφεύγουν τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό και τον πολυνίκη Παναθηναϊκό, που κάθονταν στην άλλη πλευρά. Την Παρασκευή οι «ερυθρόλευκοι» (Μπαρτζώκας, Παπανικολάου) θα αντιμετωπίσουν τον Αρη (Καστρίτης, Σχίζας) και ο Παναθηναϊκός (Ράντονιτς, Pαπαγιάννης) τον Κολοσσό (Παπαθεοδώρου, Χ. Γιαννόπουλος), με ημιτελικό «αιωνίων» εν όψει.

Ολοι συμφώνησαν ότι «ο Ολυμπιακός αυτή την εποχή είναι το φαβορί», όπως τόνισε ο τεχνικός του Αρη Γιάννης Καστρίτης, ο οποίος όμως επισήμανε ότι «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε». Ο προπονητής των νταμπλούχων και πρωτοπόρων της Ευρωλίγκας, Γιώργος Μπαρτζώκας, σχολίασε: «Δεν νιώθουμε φαβορί. Στα μονά παιχνίδια όλα μπορούν να γίνουν. Ωστόσο ο στόχος μας είναι να παίξουμε όπως στα τελευταία ματς».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Κι ύστερα με τους... Γουόριορς στον τελικό»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας