Με μια δύσκολη αποστολή ξεκινάει το φετινό του ταξίδι στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Επισκέπτεται απόψε (21.30, NS Prinme) την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», σε μια αναμέτρηση που μας θυμίζει ότι τίθενται αντιμέτωπες οι δυο ομάδες που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις της περσινής κανονικής περιόδου και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση παίζοντας αντίπαλοι στον μικρό τελικό του φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.
Το φινάλε αυτό αποτελούσε μια αποτυχία για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και μια μεγάλη επιβράβευση για εκείνη του Γιώργου Μπαρτζώκα, όπως φάνηκε από το γεγονός ότι ο Ελληνας τεχνικός αναδείχτηκε «προπονητής της χρονιάς» για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Εννοείται πως οι φετινές φιλοδοξίες των δύο ομάδων, παρά την τεράστια διαφορά που έχουν στο μπάτζετ, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το ένα πέμπτο των Καταλανών που έχουν το μεγαλύτερο στη διοργάνωση (40+ εκατ.), παραμένουν ίδιες, με πρώτο βήμα την εξασφάλιση μιας θέσης στην οκτάδα.
Ο Ολυμπιακός με τρία νέα πρόσωπα (Κάναν, Μπολομπόι, Μπλακ) στη θέση των Ντόρσεϊ (πήγε στους Μάβερικς), Ζαν Σαρλ και Μάρτιν αντίστοιχα, θεωρητικά έχει ενισχυθεί στη γραμμή των ψηλών και παράλληλα διατήρησε τον περσινό κορμό του. Το καλό είναι ότι στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
«Είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα. Παίζουμε εκτός έδρας, κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καμία ομάδα δεν είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο εκτέλεσης αμυντικά και επιθετικά. Παρ’ όλα αυτά, το ταλέντο των παικτών που υπάρχει στην Μπαρτσελόνα είναι πολύ μεγάλο. Εχει πολύ βαθύ ρόστερ, με μεγάλη ικανότητα, ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιες απουσίες. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και η φιλοσοφία μας παραμένει ίδια: θα κοιτάμε κάθε φορά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Στο τέλος της ημέρας, όμως, μόνο η ένταση που παίζεις σου δίνει νίκες. Η αθλητικότητα, η υπευθυνότητα κάθε παίκτη να εκπληρώσει τον ρόλο του» υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που επιστρέφει ως αντίπαλος της ομάδας που κοουτσάρισε τη σεζόν 2016-17.
Από την άλλη ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μίροτιτς (αχίλλειο) και Κούριτς (χτύπησε στο κεφάλι), διαθέτει μια πλειάδα αστέρων. «Θα προτιμούσα να ξεκινήσει η κανονική περίοδος με μια πιο αδύναμη ομάδα σε σχέση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι για το Final Four. Ο προπονητής και οι περισσότεροι παίκτες έμειναν μαζί, είναι μια ομάδα που παίζει με καρδιά» δήλωσε ο Λιθουανός τεχνικός. Είναι προφανές ότι την πίεση την έχουν οι γηπεδούχοι.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας