Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα το θέμα της εισβολής και της υβριστικής συμπεριφοράς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα αποδυτήρια των διαιτητών, μετά τον τρίτο αγώνα των πλέι οφ με την ΤΣΣΚΑ, έδειξε ο Τζόρντι Μπερτομέου.
Μιλώντας χθες το πρωί στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το φάιναλ φορ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας ξεκαθάρισε:
«Η νομική διαδικασία κατά του Γιαννακόπουλου έχει ξεκινήσει. Οι δικηγόροι ετοιμάζουν τη δίκη σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία για να τιμωρηθεί εκτός των αθλητικών νόμων για όσα έκανε. Φυσικά και είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Είναι χωρίς αμφιβολία ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Το ξέρω και εγώ και όλοι. Ο Παναθηναϊκός δεν φταίει για το τι κάνει ένας άνθρωπος. Εχει τη δύναμη και την εξουσία για να το κάνει. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να τιμωρήσουμε χιλιάδες φιλάθλους για έναν άνθρωπο».
Μάλιστα υπενθύμισε κι άλλα άσχημα περιστατικά που συνέβησαν τη σεζόν που τελειώνει και προβλημάτισαν τη διοργανώτρια αρχή.
«Αν οι σύλλογοι δεν μπορούν να παρέχουν ασφάλεια στις περιοχές της ευθύνης τους, αν οι οπαδοί εισβάλλουν στο γήπεδο στο τέλος του αγώνα και αν τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παικτών, των διαιτητών και των άλλων παραγόντων, θα πρέπει να τιμωρούμε τέτοιες συμπεριφορές. Για παράδειγμα, με πρόστιμο τιμωρήθηκε και ο Ολυμπιακός επειδή οι οπαδοί του μπήκαν να πανηγυρίσουν την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα. Υπό άλλες συνθήκες το γεγονός θα εγκυμονούσε κινδύνους. Τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, όπως έγινε στο Βελιγράδι, είναι πρωτίστως ευθύνη των αρχών της κάθε πόλης».
Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με τη FIBA υποστήριξε: «Για εμάς δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι καλεσμένοι μας στο φάιναλ φορ. Η FIBA ζητάει κάποια λεφτά κι είναι αλήθεια πως υπάρχει μία οφειλή, αλλά με υπαιτιότητα δική της. Επίσης υπάρχει συμφωνία κατά 95% για το καλεντάρι ώστε οι διεθνείς αγώνες των εθνικών ομάδων να μη διεξάγονται κατά τη διάρκεια της σεζόν».
Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι παρακολουθεί την προσπάθεια αναγέννησης της ΑΕΚ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει wild card, ενώ ενημέρωσε ότι το φάιναλ φορ του 2017 δεν θα γίνει στη Μόσχα, όπως είχε αρχίσει να κυκλοφορεί.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας