ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΑΛΥΠΗΤΑ έξω από τα 6,75 (15 στα 29), η φορτσάτη ΑΕΚ θριάμβευσε με 93-77 επί του Αρη στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής. Ετσι, προβάλλει πλέον βάσιμες αξιώσεις να του αρπάξει τη θέση στην πρώτη τετράδα, αφού όχι μόνο τον πλησίασε στον έναν βαθμό -ενώ θεωρητικά έχει καλύτερο πρόγραμμα στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν-, αλλά παράλληλα απέκτησε και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού κάλυψε και τη διαφορά των 11 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη.
Η ΑΕΚ -που χάρηκε ακούγοντας τον Μπερτομέου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει wild card για την Ευρωλίγκα- έχει ακόμη να παίξει με: Τρίκαλα (εντός), Ρέθυμνο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και ΚΑΟΔ (εκτός), ενώ ο Αρης με: Παναθηναϊκό (εντός), Τρίκαλα (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) και Ρέθυμνο (εκτός).
«Δεν είχαμε στο μυαλό μας τη διαφορά, αλλά η ποιότητα που έχουμε μας βοήθησε να τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο προπονητής της «Ενωσης», Ντράγκαν Σάκοτα, που είδε τον Γιάννη Αθηναίου να ευστοχεί σε δυο καθοριστικά τρίποντα και τον Μενσά Μπονσού (16 π., 12 ριμπ.) να πετυχαίνει το 6ο νταμπλ-νταμπλ σε 12 αγώνες. «Η ΑΕΚ έχει καλύτερο ρόστερ και νίκησε δίκαια», παραδέχθηκε ο κόουτς του Αρη (Βεζένκοφ 23) Δημήτρης Πρίφτης.
ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ο ΠΑΟΚ (Λάνγκφορντ 14) έδειξε ποιος είναι το αφεντικό κι έτσι δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 68-46 του Απόλλωνα Π. (Αργυρόπουλος 14). Οι Θεσσαλονικείς έμειναν μόνοι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ οι Πατρινοί με νέο πρόσωπο τον Σιγκούνα (8 π., 7 ριμπ.) συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις τους. Τώρα προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.
Ο τεχνικός του «δικεφάλου», Σούλης Μαρκόπουλος, έφτασε τις 300 νίκες (σε 629 αγώνες) στη μεγάλη κατηγορία και έγινε ο τέταρτος που μπαίνει στη σχετική λίστα, μετά τους Γιάννη Ιωαννίδη, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ιβκοβιτς. Από αυτές, τις 126 τις πέτυχε ως προπονητής του ΠΑΟΚ.
ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ με τη φανέλα του Ρεθύμνου, ο Νταμιάν Χόλις (12 π.) χάρη στην ψυχραιμία που έδειξε στις κρίσιμες βολές βοήθησε καθοριστικά την ομάδα του να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να λυγίσει τελικά με 63-58 τη Ν. Κηφισιά, η οποία έχει να πανηγυρίσει «διπλό» από την 8η αγωνιστική. Με τη νίκη αυτήν, οι Κρήτες διατηρήθηκαν στην έκτη θέση της βαθμολογίας, που αποτελεί βασικό στόχο τους.
Ο ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Ρόμπινσον 19) κατέρριψε δύο ρεκόρ και πέρασε θριαμβευτικά με 94-87 από τα Τρίκαλα (Τσούπκοβιτς 24). Οι Ροδίτες ευστόχησαν σε 16 τρίποντα (σούταραν 25), τα περισσότερα που έχει βάλει ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, και σούταραν με το εντυπωσιακό 64%. Ετσι μπήκαν πια για τα καλά σε τροχιά πλέι οφ.
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ έκανε στη Δράμα ο ΚΑΟΔ (Οντομ 15) αφού νίκησε άνετα με 76-61 τον Πανελευσινιακό (Μίτροβιτς 15) και τον άφησε πίσω του 3 βαθμούς. Η ομάδα της Ελευσίνας δεν έχει την τύχη στα χέρια της. Κυνηγάει τον Κόροιβο και ελπίζει σε συνδυασμούς αποτελεσμάτων για να παραμείνει στην κατηγορία.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας