Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.4° 14.6°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 14.6°
3 BF
83%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 15.0°
3 BF
79%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
87%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
2 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
1 BF
75%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.2° 16.2°
1 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
51%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
75%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
77%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.0° 13.8°
2 BF
76%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
14°C
14.3° 14.3°
2 BF
82%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.8° 15.8°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
| ΙΝΤΙΜΕ

Το αήττητο της Στεφανίδη και ο «παλιός» Φιλιππίδης

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του 2018. Το «Arena Birmingham» άνοιξε τις πύλες του την περασμένη Πέμπτη για να υποδεχτεί τη 17η κατά σειρά διοργάνωση, η οποία φιλοξενεί σπουδαία ονόματα του στίβου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και εννιά Ελληνες αθλητές. 

Από αυτή την ελληνική αποστολή, μόνον ο Κώστας Φιλιππίδης έχει καταφέρει να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο στο επί κοντώ, στους αγώνες της Πολωνίας το 2014.

Φέτος, ο 31χρονος αθλητής καταγράφει την πέμπτη συμμετοχή του στη διοργάνωση, έχοντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση με άλμα στα 5,85 μέτρα. Μάλιστα, έχει ένα επιπλέον κίνητρο για να πετύχει: το καλοκαίρι έμεινε εκτός του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου που έγινε στο Λονδίνο λόγω τραυματισμού του στον μηνίσκο κατά τη διάρκεια προπόνησής του στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι το απόγευμα της Κυριακής, διότι ανάμεσα στους διεκδικητές της πρωτιάς υπάρχουν κορυφαίοι αντίπαλοι.

Οπως ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς, ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί ή ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει πετύχει την καλύτερη επίδοση (5,91 μ.). 

Και αφού τα πράγματα είναι δύσκολα για τον έμπειρο Φιλιππίδη, φανταστείτε πώς τα βλέπει ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο 18χρονος είναι ανάμεσα στους 17 αθλητές που θα αγωνιστούν στον τελικό του επί κοντώ και η συμμετοχή του έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον.

Βλέπετε, λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ταξιδεύοντας στο Μπέρμιγχαμ με την έβδομη καλύτερη επίδοση (5,78 μ.).

«Στους αγώνες που προηγήθηκαν έδειξα πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο Μπέρμιγχαμ θα προσπαθήσω να κινηθώ στις φετινές μου επιδόσεις κι αν είναι δυνατόν να τις ξεπεράσω. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ένας εύκολος αγώνας, αφού το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό», φρόντισε να επισημάνει. 

Το Σάββατο είναι η μέρα της Κατερίνας Στεφανίδη και της Βούλας Παπαχρήστου. Οι δύο αθλήτριες διεκδικούν μία θέση στο βάθρο σε άλμα επί κοντώ και τριπλούν αντίστοιχα.

Οσο και αν σας φαίνεται περίεργο, το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου είναι το μοναδικό που λείπει από την πλούσια συλλογή της Στεφανίδη.

Βέβαια, έχει καταγράψει μία τρίτη θέση στο Πόρτλαντ το 2016, όμως το χρυσό αποτελεί τον μεγάλο στόχο. Αλλωστε, είναι το φαβορί, αν σκεφτεί κανείς ότι εδώ και έναν χρόνο παραμένει αήττητη όπου κι αν έχει αγωνιστεί.

Η ίδια ευχαριστιέται την πίεση που υπάρχει. «Νομίζω πως θα είναι το δυσκολότερο μέχρι σήμερα πρωτάθλημα για εμένα», υπογράμμισε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο που θα βρει απέναντί της μεταξύ άλλων αθλητριών και την Αμερικανίδα Κέιτι Ναγκότ (4,91 μ.). 

Το μεσημέρι αγωνίζεται η Βούλα Παπαχρήστου στον τελικό του τριπλούν. «Είμαι σε καλή κατάσταση και αυτό μου επιτρέπει να σκέφτομαι με θετικό τρόπο την παρουσία μου στη διοργάνωση. Στόχος μου είναι να υπερασπιστώ το [χάλκινο] μετάλλιο που κατέκτησα πριν από δύο χρόνια. Δουλέψαμε σκληρά όλους αυτούς τους μήνες και θεωρώ πως αυτό θα φανεί και στον αγώνα του Σαββάτου. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, όπως συμβαίνει πάντα σε μια μεγάλη διοργάνωση, όμως, εγώ είμαι έτοιμη να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», ήταν τα λόγια της 28χρονης αθλήτριας.

Φέτος, έχει επίδοση στα 14,25 μέτρα, άλμα που την κατατάσσει στην πέμπτη θέση μεταξύ των 17 αθλητριών του τελικού. 

Τη δική του μάχη θα δώσει ο Κώστας Δουβαλίδης. Η προσπάθειά του στα 60 μέτρα μετ' εμποδίων θα ξεκινήσει από τα προκριματικά του Σαββάτου.

«Σίγουρα ο τραυματισμός με άφησε πίσω, ωστόσο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έδειξα καλά στοιχεία. Την εβδομάδα που πέρασε έκανα κάποιες δυνατές προπονήσεις και ελπίζω πως στο Μπέρμιγχαμ θα είμαι έτοιμος για κάτι καλό», προϊδέασε ο Ελληνας πρωταθλητής για την τέταρτη διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της καριέρας του.

Ο χρόνος των 7.69 που έχει πετύχει είναι η 17η φετινή επίδοση ανάμεσα σε 42 αγωνιζόμενους. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το αήττητο της Στεφανίδη και ο «παλιός» Φιλιππίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας