Τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε στη συλλογή του ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα: κατακτώντας το Ρολάν Γκαρός του 2016 ήταν ο πρώτος αθλητής -μετά το 1969- που ήταν ταυτοχρόνως κάτοχος και των τεσσάρων τουρνουά Γκραν Σλαμ στο τένις. Δώδεκα μήνες αργότερα δεν είναι πρωταθλητής σε κανένα...
Στην προημιτελική φάση διεκόπη η φετινή πορεία του Σέρβου στα γήπεδα του Παρισιού, καθώς χθες αποκλείστηκε από τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ (νούμερο 6 στο ταμπλό) με 3-0 σετ.
Ουσιαστικά ήταν μια πολύ άνετη επικράτηση του αουτσάιντερ, καθώς ο Τζόκοβιτς πρόβαλε αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ χάνοντάς το στο τάι μπρέικ με 7-6 (7-5 οι πόντοι). Στη συνέχεια ο φιλέλληνας Νόλε κατέρρευσε και έχασε το δεύτερο με 6-3 και το τρίτο με 6-0!
«Ημουν σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και είναι κρίμα που αποκλείστηκα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης» τόνισε μετά το ματς ο Τζόκοβιτς, προσθέτοντας: «Βιώνω μια πρωτόγνωρη κατάσταση, διότι έχω πολύ καιρό να νικήσω σε ένα μεγάλο τουρνουά. Παίρνω ένα σημαντικό μάθημα και πρέπει να βρω τον τρόπο να ξεπεράσω αυτή την κάμψη, ώστε να επανέλθω στην κορυφή. Ετσι κάνουν όλοι οι μεγάλοι αθλητές».
Τον περασμένο Ιούλιο ο 30χρονος Σέρβος αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον, έφτασε στον τελικό του Αμερικανικού Οπεν -στον οποίο έχασε από τον Βάβρινκα- ενώ στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν έμεινε εκτός μόλις στον δεύτερο γύρο.
Αντίπαλος του Τιμ στον ημιτελικό θα είναι το φαβορί του Ρολάν Γκαρός, ο Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός μπορεί να είναι το νούμερο 4 στο ταμπλό, μπορεί να αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα τραυματισμών στην καριέρα του, αλλά στο χώμα των γαλλικών γηπέδων είναι ο καλύτερος, κάτι που το μαρτυρούν οι εννιά κατακτήσεις του τουρνουά.
Ο Ναδάλ μάλιστα είναι σχετικά ξεκούραστος, καθώς προκρίθηκε στους 4 με... μισό παιχνίδι κόντρα στον Καρένιο Μπούστα.
Ο συμπατριώτης του εγκατέλειψε στο δεύτερο σετ λόγω τραυματισμού κι έτσι ο Ράφα σχεδόν δεν χρειάστηκε να ιδρώσει. Ετσι κι αλλιώς θα έπαιρνε τη νίκη, αφού είχε κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-2 και ήταν μπροστά στο δεύτερο με 2-0 γκέιμ.
Πιο αμφίρροπος είναι ο άλλος ημιτελικός, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Αντι Μάρεϊ με τον Σταν Βάβρινκα. Ο Βρετανός αιφνιδιάστηκε από τον Κέι Νισικόρι, έχασε το πρώτο σετ, αλλά πήρε τα επόμενα τρία και μαζί την πρόκριση. Οσο για τον Βάβρινκα, ο Ελβετός δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 3-0 σετ του Κροάτη Τσίλιτς.
Ούτε στο αντίστοιχο τουρνουά των γυναικών βέβαια λείπουν οι εκπλήξεις. Ο ένας εκ των δύο ημιτελικών που θα γίνουν σήμερα είναι ο ορισμός των αουτσάιντερ, αφού θα παίξει η άγνωστη Λετονή Οσταπένκο (νίκησε με 2-1 τη Βοζνιάκι) με την Ελβετή Μπασζίνσκι, νούμερο 30 στην κατάταξη.
Στο άλλο ματς συναντάμε τις Πλίσκοβα και Χάλεπ, τα δύο φαβορί που έχουν απομείνει στη διοργάνωση.
Μη λησμονούμε πως η Σερίνα Γουίλιαμς δεν συμμετείχε λόγω της εγκυμοσύνης της, ενώ η Κέρμπερ, που ήταν το νούμερο 1 ελλείψει της Αμερικανίδας, τέθηκε νοκ άουτ μόλις στον πρώτο γύρο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας