Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ο 83χρονος Ομάρ Σαρίφ | AP Photo/Joel Ryan, File

Δυστυχώς, Αλτσχάιμερ

Ο 83χρονος Ομάρ Σαρίφ εδώ και τρία χρόνια πάσχει από Αλτσχάιμερ, όπως αποκάλυψε ο γιος του Τάρεκ στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo»: «Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε σε ποιο στάδιο της νόσου βρίσκεται, αλλά σίγουρα προϊόντος του χρόνου η υγεία του θα επιδεινώνεται. Ο πατέρας μου ξέρει ποιος είναι αλλά δεν κατανοεί την επωνυμία του... Τον ξαφνιάζει που οι άνθρωποι τον αναγνωρίζουν και τον χαιρετούν. Επίσης ρωτάει για τη μητέρα μου, έχοντας ξεχάσει ότι τη χάσαμε τον Ιανουάριο». Στο μυαλό του «Δόκτορος Ζιβάγκο» εποχές, ταινίες και μεγάλοι ρόλοι που τον έκαναν σταρ, είναι πια σε σύγχυση.

Μηνύσεις σε υπουργούς

Δύο διαδοχικές ηγεσίες του ΥΠΠΟ δεν κάνουν αποδεκτή την εκλογή του Χάρη Παπαδόπουλου, επί πολλά χρόνια προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, στη θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Τον είχε ψηφίσει το Δ.Σ. που διόρισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ένα όργανο με πολλά προβλήματα, που εδώ και καιρό δεν υφίσταται. Ο κ. Παπαδόπουλος, όμως, επιμένει. Ετσι, αφού πρώτα έκανε μήνυση στον Κώστα Τασούλα, τώρα δηλώνει ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη και εναντίον των Αριστείδη Μπαλτά και Νίκου Ξυδάκη. Στο μεταξύ, το νέο Δ.Σ. του ΕΚΚ προχωρά στη διαδικασία εκλογής νέου γενικού διευθυντή. Σασπένς πάνω στο σώμα του ελληνικού σινεμά.

Υποψίες για δηλητήριο

AP Photo/Reed Saxon, File

Δεκαπέντε παιδιά είχε. Δύο από αυτά, οι κόρες του Κάρεν Γουίλιαμς και Πάτι Κινγκ, υποστηρίζουν ότι ο B.B. King δηλητηριάστηκε από τον επί χρόνια φίλο του και μάνατζερ Λαβέρν Τόνι. Ο μουσικός πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Λας Βέγκας στις 14 Μαΐου. Ηταν 89 χρόνων και καταπονημένος. Ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι αιτία του θανάτου του ήταν μικρά εγκεφαλικά, λόγω του διαβήτη από τον οποίο έπασχε. Στο πλευρό του βρισκόταν ο άνθρωπος που τώρα κατηγορείται ότι τον δηλητηρίασε. Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Νεβάδας και η αστυνομία του Λας Βέγκας ξεκινούν έρευνα. Θα κρατήσει 6 με 8 εβδομάδες.

Β. Γεωργ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δυστυχώς, Αλτσχάιμερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας