Το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” που θα απελευθερωθεί με την μελλοντική έναρξη λειτουργίας του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας στη συνάντηση που είχαν σήμερα (18/11) στην Αθήνα, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Ο κ. Σταϊκούρας, αφού ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι υποστηρικτικός (ωρίμανση μελετών) δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία ενέργεια πάνω σε αυτό το θέμα χωρίς την αποφασιστική συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.
Σημειώνεται πως Δήμος και Περιφέρεια έχουν εδώ και καιρό διατυπώσει την αμετακίνητη πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον κύριο λόγο σε αυτόν τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μιας έκτασης περίπου 3.500 στρεμμάτων, τμήμα της οποίας ανήκει ιδιοκτησιακά στο δήμο Ηρακλείου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας