Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Η Δήμητρα Γαλάνη παίζει το Chronos, το περίφημο αυτό πρότζεκτ της που παρουσιάζει σε πολύ ειδικές περιπτώσεις και σε αυστηρά επιλεγμένους χώρους

Τζαζ στην ανέμη τυλιγμένη

Ισως και να σας το λέω κάπως αργά, σήμερα δηλαδή για ένα φεστιβάλ που αρχίζει αύριο. Σύμφωνοι, δίκιο έχετε. Αλλά αυτά τα απρόβλεπτα είναι τις περισσότερες φορές τα καλύτερα και όσα κάνουν τη διαφορά.

Εκεί που δεν έχεις τίποτε για Σαββατοκύριακο, σου προκύπτει ξαφνικά μία ωραία Φολέγανδρος (καλή ώρα). Κι εκεί που η Φολέγανδρος αξίζει ούτως ή άλλως, συνδυάζεται και με ένα τζαζ φεστιβάλ.

Το «Anemi Jazz Festival». Συγγνώμη κιόλας, αλλά αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για αλλαγή προορισμού. Αν εξαιρέσουμε το οικονομικό που αποτελεί έναν αποτρεπτικό παράγοντα -δεν σας είπα να πάτε και μέχρι την... Κόρινθο εδώ που τα λέμε-, κατά τα λοιπά η πρόταση αξίζει ώστε να τη σκεφτείτε πολύ σοβαρά.

Κι αν δεν προλαβαίνετε για αύριο, ελάτε την Παρασκευή. Είναι η μέρα άλλωστε, η βραδιά δηλαδή, με την κεντρική συναυλία του φεστιβάλ. Η Δήμητρα Γαλάνη παίζει το Chronos, το περίφημο αυτό πρότζεκτ της που παρουσιάζει σε πολύ ειδικές περιπτώσεις και σε αυστηρά επιλεγμένους χώρους.

Το Chronos Project αναδεικνύει τον ελληνικό μουσικό πολιτισμό και τις επιρροές του από την Ανατολή και τη Δύση. Πρόκειται για τη συνάντηση της Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου σε ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο και, τέλος, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο.

Η συναυλία θα γίνει Παρασκευή βράδυ (Πούντα, Χώρα Φολεγάνδρου) και την επομένη το πρωί θα ακολουθήσει ομιλία και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για το Chronos Project, στο Σχολείο Φολεγάνδρου. Πολύ ενδιαφέροντα και τα δύο.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει αύριο βράδυ μέσα στο Anemi Hotel, στο ξενοδοχείο δηλαδή στο οποίο οφείλεται το φεστιβάλ αυτό και το όνομα του οποίου πήρε. Παίζουν οι Point 2, ένα τζαζ ντουέτο που αποτελείται από τους Πέτρο Κλαμπάνη και Χρήστο Ραφαηλίδη.

Η τζαζ και ο αυτοσχεδιασμός στα καλύτερά τους. Αλλο, υψηλό, επίπεδο. Και το (1ο, παρακαλώ) «Anemi Jazz Festival» κλείνει το Σάββατο βράδυ με πάρτι, όπως πρέπει να κλείνει κάθε φεστιβάλ που σέβεται τον εαυτό του. Τη μουσική επιλέγει ο Γιώργος Μουχταρίδης του Pepper 96,6 με lounge χαρακτήρα και επιλογές από τον κινηματογράφο και την τζαζ.

28.7: Point 2 με τους Χρήστο Ραφαηλίδη και Πέτρο Κλαμπάνη | Anemi Hotel, Καραβοστάσης | Ωρα έναρξης συναυλίας: 21.30, είσοδος με προσκλήσεις.

29.7: Chronos Project feat. Δήμητρα Γαλάνη | Πούντα, Χώρα Φολεγάνδρου | Ωρα έναρξης: 21.00 | Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, είσοδος ελεύθερη για παιδιά έως 6 ετών.

30.7: 10.00: Ομιλία και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για το Chronos Project | Σχολείο Φολεγάνδρου, είσοδος ελεύθερη. Στις 21.00: «The bright side of the road» με τον Γιώργο Μουχταρίδη στο Αnemi Hotel.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τζαζ στην ανέμη τυλιγμένη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας