Τα σύνορα της χώρας μας ξεπέρασαν οι τραγελαφικές εικόνες από το επικοινωνιακό σόου Χρυσοχοΐδη-Μενδώνη, καθώς διεθνή μέσα σχολιάζουν το γεγονός ότι ο εμβληματικός πίνακας του Πικάσο βρέθηκε στο… πάτωμα.
Η προχειρότητα με την οποία ετοιμάστηκε η φιέστα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τους πίνακες εκτεθειμένους στα φλας και τα… χέρια των υπαλλήλων, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι δεν είχαν καν φροντίσει να σταθεροποιήσουν το έργο του Πικάσο με αποτέλεσμα αυτό να βρεθεί στο πάτωμα έφτασαν μέχρι το BBC.
Το βρετανικό δίκτυο σχολιάζει «το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις με έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να σου πέσει από τα χέρια, ιδιαίτερα όταν έχεις μόλις ανακαλυφθεί μετά από εννέα χρόνια».
Αντίστοιχα οι Times of Israel σημειώνουν «η ελληνική αστυνομία εντόπισε έναν κλεμμένο Πικάσο και μετά της έπεσε».
Στο yahoo news ο συντάκτης Άντι Γουέλς στηλιτεύει επίσης το περιστατικό.
Αναφορά στη γκάφα της ΕΛ.ΑΣ. έκανε και το γερμανικό Spiegel.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας