Μιλώντας τις τελευταίες μέρες με φίλους και γνωστούς διαπιστώνω πως σε όλους η Εφορία έχει έρθει πολύ ψηλότερα από κάθε άλλη χρονιά. Και δεν μιλάω μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν μπορούν να συνέλθουν με όσα αντικρίζουν. Στον διάλογο που έκανα με έναν από την Πάτρα μου έγραψε εξοργισμένος ότι «είχα τίμια δήλωση για φόρο 3.500 και μου το έκαναν 5.900 νταηλίκι». Και συνέχισε: «Η αγορά λέει ότι οι πολλοί που έχουν πάει στα χωριά και τα εξοχικά ψωνίζουν σούπερ και κάθονται σπίτι. Παραλία με πλαστικό καφέ και σπίτι».
Αλήθεια είναι αυτό. Θα είδατε κι εσείς ότι μπορεί τον Αύγουστο ειδικά να είχε πολύ κόσμο παντού, αλλά τα μαγαζιά δεν γέμιζαν. Ενα Σάββατο, τέλη Ιουλίου, μια συνάδελφος από την εφημερίδα μού έγραφε από τη Μεθώνη που ήταν ότι Σάββατο μεσημέρι η παρέα της ήταν για μισή ώρα τουλάχιστον η μοναδική παρέα στο εστιατόριο της παραλίας. Μετά ήρθαν δυο-τρεις ακόμα. Οταν πέρσι, τέτοια ώρα, δεν έβρισκες τραπέζι.
Στην Ανδρο τώρα ήταν πέντε οικογένειες φίλων, συνολικά μαζί με τα παιδιά τους περίπου 20 άτομα. Σε όποιο μαγαζί και αν τηλεφωνούσαν και ρωτούσαν αν υπάρχουν δύο 10άρια τραπέζια, έπαιρναν πάντοτε και όλες τις ώρες καταφατική απάντηση.
Στον Real FM προχθές οι Μάνος Νιφλής και Παναγιώτης Στάθης κατέθεταν τις εμπειρίες τους από τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε νησιά. Και έλεγαν πως έβρισκαν τραπέζι για να καθίσουν σε όλα τα μαγαζιά, όταν πέρσι γινόταν πόλεμος.
Συμπέρασμα; Μητσοτάκης 41%. Να πανηγυρίζει σήμερα και αύριο στη ΔΕΘ για την οικονομική επιτυχία της κυβέρνησής του. Και να μην υπάρχει καν αντιπολίτευση απέναντί του. Είμαστε σε τραγικό αδιέξοδο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας