Την επιστροφή του Κ. Μητσοτάκη από το Βουκουρέστι περιμένει ο Γ. Γεραπετρίτης για τις διπλωματικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν μετά τη ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού, την ώρα που έφευγαν από την περιοχή ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι.
Από χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με ομολόγους του της Ε.Ε. αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντ. Μπλίνκεν.
Από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης συνομίλησε με ομολόγους του για το συμβάν, που αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρό.
Όλες οι ερμηνείες αξιολογούνται και η διπλωματική συνέχεια θα δοθεί σε συνεννόηση με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, κάτι που ήδη προδιαγράφεται στις δηλώσεις από τις Βρυξέλλες.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας