Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου της συσσώρευσης της βιομάζας στα δάση είναι η ελεγχόμενη χρήση της φωτιάς κυρίως μέσω της προδιαγεγραμμένης καύσης.
Εργαλείο δασοπυρόσβεσης μπορεί να γίνει και η ίδια η φωτιά μέσω της μεθόδου αντιπύρ, η οποία στηρίζεται στη χρήση φωτιάς που ανάβουν οι δασοπυροσβέστες στον δρόμο μιας επερχόμενης πυρκαγιάς με στόχο να ανακόψουν την εξάπλωσή της. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν επιτρεπόταν, πλέον όμως έχει νομοθετηθεί.
Ευλόγως αναρωτήθηκε χθες ο επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παλαιολόγος Παλαιολόγου, για ποιο λόγο τις μέρες που ήταν πεσμένoς ο άνεμος στον Έβρο δεν χρησιμοποιήθηκε από τους δασοκομάντος το περίφημο αντιπύρ. Οι παλιοί δασικοί του Έβρου πάντως είχαν ως πάγια τακτική τους να το χρησιμοποιούν μέχρι που έχασαν τη δασοπυρόσβεση και όλες οι αρμοδιότητες πέρασαν στην Πυροσβεστική.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας