Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τσακαλώτος: Σε λίγο η Κεραμέως θα επιβάλλει και την ποδιά

Την ανάγκη να σταλθεί «σπίτι της» η «χειρότερη υπουργός Παιδείας όλων των εποχών», Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή τις χθεσινές ακρότητες της αστυνομίας στο ΑΠΘ, καθώς και την ανακοίνωση της θεσμοθέτησης του ενιαίου ψηφοδελτίου στις φοιτητικές εκλογές.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η επιβολή ποδιάς δεν είναι μακριά», με βάση τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, όπου στην εκπαίδευση «βάζει τα ΜΑΤ να τσακίζουν στο ξύλο όποιον φοιτητή διαφωνεί με την αυτού εξοχότητά της».

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook:

Έχω πει πολλές φορές ότι η κυρία Κεραμέως είναι η χειρότερη υπουργός παιδείας όλων των εποχών. Κάθε μέρα όμως ξεπερνάει τον εαυτό της. Τώρα η «φιλελεύθερη» υπουργός παιδείας θέλει να επιβάλει στους φοιτητές πως θα ψηφίζουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση βάζει τα ΜΑΤ να τσακίζουν στο ξύλο όποιον φοιτητή διαφωνεί με την αυτού εξοχότητά της.

Το «φιλελεύθερο» κράτος, όταν δεν του αρέσει η τροπή που παίρνουν τα πράγματα γίνεται παρεμβατικό και αυθαίρετο κατά το δοκούν. «Είστε ελεύθεροι αρκεί να κάνετε ότι θέλω εγώ»…

Φοβάμαι πως και η επιβολή ποδιάς δεν είναι μακριά.

Πραγματικά όχι ως πολιτικός αλλά ως πανεπιστημιακός κάνω έκκληση στους συναδέλφους, στους πανεπιστημιακούς δασκάλους, σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα:

Αυτή η κυβέρνηση αυταρχισμού και βίας δεν αντέχεται.

Ας κάνουμε την κυρία Κεραμέως να προσφέρει τα μέγιστα που μπορεί στην εκπαιδευτική κοινότητα: Ας την στείλουμε σπίτι της.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τσακαλώτος: Σε λίγο η Κεραμέως θα επιβάλλει και την ποδιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας