Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
mitsotakis-oaka
POOL/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ/EUROKINISSI

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΟΑΚΑ τρία χρόνια μετά το... master plan

Δεν έχει υλοποιηθεί το master plan που παρουσιάστηκε το 2021, ενώ ακολούθησε και το «φιάσκο» με το στέγαστρο

Το Ολυμπιακό Προπονητήριο του ΟΑΚΑ επισκέφτηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγα 24ωρα πριν τις ευρωεκλογές 2024. 

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που πραγματοποιούνται, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και με τους προπονητές τους.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει εκδήλωση για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ τον Ιούλιο 2021, παρουσιάζοντας το master plan «ΟΑΚΑ 2.0» για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Τρία χρόνια μετά και τα έργα παραμένουν ανολοκλήρωτα, ενώ το 2023 υπήρξε και το «φιάσκο» με το στέγαστρο στο γήπεδο που ανέδειξε τη χρόνια εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων. 

«Θα κάνουμε πράξη αυτό που ήταν το αρχικό όραμα, το οποίο δυστυχώς κάπου χάθηκε τα χρόνια της κρίσης: το ΟΑΚΑ να είναι πραγματικά το σημείο αναφοράς και ο τόπος συνάντησης του πρωταθλητισμού με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και βέβαια, και οι κινήσεις οι υπόλοιπες που έχουν γίνει, η παραχώρηση του κλειστού στον Παναθηναϊκό, οι επενδύσεις που γίνονται στα γήπεδα τένις -καθώς τα σπορ ρακέτας τώρα γνωρίζουν μεγάλη άνθηση-, οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο κολυμβητήριο, πολύ σημαντικές, και βέβαια, οι υπόλοιπες επενδύσεις οι οποίες θα δρομολογηθούν, νομίζω ότι θα μετατρέψουν το ΟΑΚΑ σε αυτό το οποίο πάντα όλοι μας -και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό ως αθλητής- ονειρευόμασταν. Οπότε συγχαρητήρια».

Παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα

Στο ΟΑΚΑ είναι σε φάση υλοποίησης έργα άνω των 62 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή του Ολυμπιακού Προπονητηρίου με βάση τις προδιαγραφές Ολυμπιακών αθλημάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, στοχευμένες αποκαταστάσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις, η κατασκευή Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου και τοίχων αναρρίχησης με συνοδευτικές υποδομές, η αντικατάσταση των ταρτάν στο κεντρικό στάδιο, στα βοηθητικά γήπεδα και στο κλειστό Ολυμπιακό Προπονητήριο, καθώς και η αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Τον Οκτώβριο 2023, ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου είχε σχολιάσει πως «έχει καταντήσει αστείο, κι εγώ και ο προπονητής μου έχουμε σταματήσει πια να ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι. Είναι χάλια, πραγματικά. Αλλά να σου πω την αλήθεια, δεν με ενοχλεί που κάνουμε προπόνηση εκεί μέσα, τόσα χρόνια το έχουμε συνηθίσει. Εμένα με ενοχλεί που δίνουν υποσχέσεις κάποιοι και δεν τις τηρούν. Συνεχείς υποσχέσεις, σε μένα τα τελευταία επτά χρόνια, στον Πομάσκι εδώ και τριάντα χρόνια».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΟΑΚΑ τρία χρόνια μετά το... master plan

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας