Στο Κατάρ μεταβαίνει σήμερα, κατά την επιστροφή του από την Ινδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον εμίρη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην ατζέντα αυτού του ταξιδιού θα βρεθούν διμερή και ενεργειακά ζητήματα, καθώς και ζητήματα άμυνας και ασφάλειας.
Χθες ο πρωθυπουργός μίλησε σε ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Βομβάη, με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects». Εκεί απηύθυνε πρόσκληση στους Ινδούς επιχειρηματίες να επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ ανέφερε πως το φόρουμ «αποτελεί απόδειξη του γεγονότος ότι έχουμε σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των επιχειρηματικών δεσμών» μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας. Δήλωσε ακόμα πως η αλληλεπίδραση μεταξύ της ελληνικής και της ινδικής επιχειρηματικής κοινότητας χαρακτηρίζεται από «υψηλό βαθμό ποικιλίας», προσθέτοντας ότι «αυτή η εταιρική σχέση δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε ορισμένους κλάδους, αλλά μπορεί να είναι πολύ ευρύτερη».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «αν δείτε τον χάρτη, η Ελλάδα είναι γεωγραφικά το φυσικό σημείο εισόδου, η πύλη, το κατώφλι για τις ινδικές εταιρείες στην ευρωπαϊκή αγορά. Και πιστεύω ότι αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά το Brexit, για ινδικές εταιρείες που αναζητούν μια νέα ευρωπαϊκή “άγκυρα” για να έχουν πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά». Είπε ακόμα πως «αυτό το ταξίδι ήταν για εμένα μια ευκαιρία να μιλήσω λίγο περισσότερο για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τις ινδικές εταιρείες», ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα που θυμούνται, η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα που γινόταν πρωτοσέλιδο για όλους τους λάθος λόγους αποτελεί παρελθόν».
Τέλος, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας της Ινδικής Βιομηχανίας (CII). Κατά τις κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση συζητήθηκαν προοπτικές και τρόποι ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό για την ίδρυση Ελληνο-Ινδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τον σκοπό αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί την Αθήνα επιχειρηματική αποστολή της Συνομοσπονδίας Ινδικής Βιομηχανίας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας