Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.7° 16.9°
2 BF
65%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.4° 19.9°
4 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
21°C
22.7° 20.5°
3 BF
67%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
3 BF
52%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
23°C
22.9° 22.9°
3 BF
49%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
23°C
23.2° 23.2°
0 BF
50%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
1 BF
45%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.5° 21.5°
2 BF
64%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19°C
20.8° 18.8°
5 BF
77%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
18.9° 17.2°
2 BF
64%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.4° 21.4°
5 BF
46%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
2 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
4 BF
77%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
2 BF
49%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.0° 18.9°
3 BF
61%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
4 BF
84%
Χαλκίδα
Θύελλα
23°C
22.8° 22.8°
2 BF
37%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
3 BF
56%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
62%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
0 BF
57%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Kυριάκος Μητσοτάκης
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Συνεδριάζει την Τετάρτη το υπουργικό - Λιτό σχόλιο για το «όχι» της Εκκλησίας

Μετά το αναμενόμενο ομόφωνο «όχι» της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η κυβέρνηση θα έχει σήμερα χρόνο να σταθμίσει το πώς θα παρουσιάσει το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο.

Η ασθένεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με γρίπη H1N1 τον κράτησε τελικά πολύ λίγο μακριά απ' το Μαξίμου, και έτσι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που αναβλήθηκε για σήμερα εξαιτίας της αδιαθεσίας του, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, που θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό, θα βρεθεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, που έχει προκαλέσει αναταράξεις στην κυβερνητική παράταξη. Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης είναι ανάμεσα στους διαφωνούντες και αναμένεται με ενδιαφέρον τόσο η στάση που θα κρατήσει ο ίδιος όσο και το πώς θα χειριστεί την κατάσταση το Μαξίμου, δεδομένου ότι αρκετές φορές έχει σταλεί το μήνυμα προς τους υπουργούς, την ίδια ώρα που δεν θέτουν ζήτημα πειθαρχίας για τους βουλευτές.

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ήταν λιτή και στο πνεύμα δηλώσεων των προηγούμενων ημερών, όπου είχε τονιστεί πως ακούει μεν την Εκκλησία, αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί με βάση το πρόγραμμά της.

«Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας – Κανένα σχόλιο» ήταν η σημερινή αντίδραση κυβερνητικών στελεχών.

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση προσπάθησε να επισπεύσει το ζήτημα, υπό τον φόβο των αντιδράσεων. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα απ' το Νταβός ο πρωθυπουργός.

Κατά τα άλλα, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται επίσης να ασχοληθεί με το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη, με το στρατηγικό σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, καθώς και το νομοσχέδιο για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συνεδριάζει την Τετάρτη το υπουργικό - Λιτό σχόλιο για το «όχι» της Εκκλησίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας