Η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να τοποθετήσει τον πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας τώρα στο υπουργείο Ναυτιλίας, εκλαμβάνεται από πολλά στελέχη της Ν.Δ. ως ακατανόητη. Πολλοί θυμούνται ότι η θητεία του Χρ. Στυλιανίδη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έχει συνδεθεί, μεταξύ άλλων, με την παταγώδη κατάρρευση του «επιτελικού κράτους» μπροστά στον χιονιά της «Ελπίδας» τον Ιανουάριο του 2022, με το τότε φιάσκο του κρατικού μηχανισμού και με τα γεγονότα του πολύωρου εγκλωβισμού εκατοντάδων πολιτών στην Αττική Οδό.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Κύπριος πρώην επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της Ε.Ε. Χρ. Στυλιανίδης είχε τοποθετηθεί από τον πρωθυπουργό στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας τον Σεπτέμβριο του 2021, σε μια λογική ειδικού επί των θεμάτων αυτών. Αφού πρώτα ο Κυρ. Μητσοτάκης, ύστερα από την αποτυχία αντιμετώπισης των πυρκαγιών του 2021, είχε ξηλώσει όλη την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αποπομπή Χρυσοχοΐδη - μετακίνηση Χαρδαλιά ως υφυπουργού στο Αμυνας) και έκανε την Πολιτική Προστασία αυτόνομο υπουργείο με το γνωστό φιάσκο της παρ’ ολίγον υπουργοποίησης του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αποστολάκη.
Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Στυλιανίδης -ο οποίος μάλιστα έπρεπε πρώτα να πολιτογραφηθεί Ελληνας για να γίνει υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ στις τελευταίες εκλογές τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. και εξελέγη βουλευτής- τελικά έμεινε εκτός της σύνθεσης της δεύτερης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για να επανέλθει τώρα μετά την παραίτηση Βαρβιτσιώτη.
Στελέχη της Ν.Δ. λοιπόν βλέπουν τις εξελίξεις με απορία και αναρωτιούνται: Αν ο πρωθυπουργός θεώρησε επιτυχημένη τη θητεία του Χρ. Στυλιανίδη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας γιατί έμεινε εκτός κυβέρνησης; Και αν δεν τη θεώρησε επιτυχημένη γιατί τον επαναφέρει τώρα στο κυβερνητικό σχήμα;
Σε κάθε περίπτωση, σε πολλά «γαλάζια» στελέχη φαίνεται ακατανόητη η πρωθυπουργική επιλογή του «ροτέισον», η οποία γέμισε την κυβέρνηση με υπουργούς που πρέπει να μάθουν από την αρχή το αντικείμενό τους, ενώ σε πολλούς στη Ν.Δ. καλλιεργείται η αίσθηση ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος κύκλος στελεχών γύρω από τον Κυρ. Μητσοτάκη που πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στην κυβέρνηση, σε βάρος άλλων.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας