Είναι δυνατή η σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ; Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή, που θα συζητήσει επί του διαδικαστικού –που στην περίπτωση της Αριστεράς έχει καθαρά πολιτικές απολήξεις– θα είναι το πρώτο «σήμα» για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες εβδομάδες.
Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από το «Σινέ Κεραμεικός» τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, που ξεκινούν στις 10 το πρωί με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Η εκκίνηση συλλογικών διαδικασιών κρίθηκε απαραίτητη μετά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στις κρίσιμες ψηφοφορίες που έγιναν στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Με βάση την τελευταία ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας, η Κεντρική Επιτροπή καλείται σήμερα να λάβει απόφαση είτε για τη διεξαγωγή συνεδρίου είτε εσωκομματικού δημοψηφίσματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου το φθινόπωρο και αφού κλειδώσει η συμφωνία που επιδιώκει η χώρα μας με τους εταίρους. Εναλλακτική πρόταση είναι η διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος προκειμένου η βάση να μπορέσει να τοποθετηθεί ποια θα πρέπει να είναι η διαχείριση μετά τη συμφωνία της συνόδου κορυφής του Ιουλίου.
Στον αντίποδα, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έχουν προτείνει διαρκές συνέδριο το οποίο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες του. Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατέστη σαφές ότι η σημερινή Κεντρική Επιτροπή θα εξετάσει και όποιες άλλες προτάσεις κατατεθούν από τα μέλη της.
♦ Διαβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ του Νίκου Σβέρκου για το τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση του εσωκομματικού δημοψηφίσματος, τη διάταξη των συνιστωσών και τις «συμμαχίες» που διαμορφώνονται.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας