Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας / EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πέτσας: Τα δύο δισ. ευρώ είναι το πρώτο κύμα στήριξης

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ανακόψει παράλληλα με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και τις σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι τα δύο δισεκ. ευρώ, τα οποία εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, είναι το πρώτο απαραίτητο κύμα στήριξης.

«Και αν χρειαστεί, θα ρίξουμε κι άλλα χρήματα στην οικονομία», είπε ο Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «το τρίμηνο που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, έχει ένα ΑΕΠ περίπου 40-45 δισεκατομμύρια. Αν έχουμε μια διαταραχή, όπως αυτή που εκτιμούν τώρα οι υπηρεσίες της Κομισιόν, τότε θα μιλάμε για μια απώλεια στο ΑΕΠ περίπου δύο, τριών, τεσσάρων δισεκατομμυρίων».

Ο κ. Πέτσας απηύθυνε με τη σειρά του έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προβούν σε απολύσεις. «Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό μήνυμά του, δεν θέλουμε λουκέτα και απολύσεις. Γιατί αυτά έχουν μονιμότερα χαρακτηριστικά στην οικονομία. Θέλουμε να μας εμπιστευτούν όλοι. Να μη γίνουν καταστρατηγήσεις, να μην υπάρξουν λουκέτα και απολύσεις και εμείς θα καλύψουμε το κόστος που θα χρειαστεί», τόνισε.

Παράλληλα, προανήγγειλε αυστηρά μέτρα για όσους παραβιάζουν τους κανόνες και για εκείνους που κερδοσκοπούν.

«Όπως είπε ο πρωθυπουργός χθες, είμαστε σε έναν πόλεμο. Και ένας πόλεμος έχει θύματα. Ελπίζουμε στα θύματα αυτά να μην είναι η ανθρωπιά μας. Γι' αυτό η έκκληση του πρωθυπουργού θα συνοδεύεται από αυστηρά μέτρα απέναντι σε αυτούς, οι οποίοι θα θέλουν να παραβιάσουν τους κανόνες που έχουν τεθεί και να προσπαθήσουν με πλάγιους τρόπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων.

Σχολίασε όμως και τη στάση της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας τα εξής: «Και οι προτάσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι στην κατεύθυνση πολλών πραγμάτων που θα ξεδιπλωθούν ή έχουν ήδη ξεδιπλωθεί από την κυβερνητική πολιτική. Είναι πολύ εποικοδομητική η στάση και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Και οι συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς -που έγιναν μέσω τηλεδιάσκεψης- ήταν πολύ σοβαρές και εποικοδομητικές. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε μια τέτοια κρίσιμη κατάσταση».

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη να μένουμε στο σπίτι και τόνισε πως υπάρχει δυναμική αξιολόγηση της κατάστασης. 

«Αξιολογούμε κάθε μέρα τη διασπορά. Σκοπός μας είναι με τα μέτρα που λαμβάνουμε να υπάρξει μια επέκταση της διασποράς σε βάθος χρόνου για να αποφευχθεί μια απότομη κορύφωση των περιστατικών. Αυτός είναι ο αγώνας που δίνουμε. Και ό,τι χρειαστεί θα το κάνουμε. Αν χρειαστεί να μείνουμε μακριά από άλλες εκδηλώσεις μέχρι και το Πάσχα θα το κάνουμε», είπε.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πέτσας: Τα δύο δισ. ευρώ είναι το πρώτο κύμα στήριξης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας