Αθήνα, 15°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
15°C
16.8° 13.4°
1 BF
83%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 14.2°
2 BF
83%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
3 BF
75%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.1° 12.1°
1 BF
85%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.1° 13.8°
2 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.9° 13.8°
1 BF
72%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
16°C
16.4° 16.4°
1 BF
82%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
1 BF
80%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
1 BF
55%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
1 BF
73%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
82%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
12.7° 11.8°
0 BF
93%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 15.5°
0 BF
77%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
86%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
0 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI

«Ηχηρή» απουσία Παναγιώτη Ρήγα

Μια νέα απουσία, αυτή τη φορά του πρώην ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα, από την τελετή παράδοσης-παραλαβής του αρχηγού ΓΕΣ και το έμμεσο «καρφί» του απερχόμενου Γιώργου Καμπά, που ευχήθηκε στον διάδοχό του να ολοκληρώσει τη θεσμοθετημένη θητεία του, σημάδεψαν χθες την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού που έγιναν στις αντίστοιχες παραγωγικές σχολές των δύο όπλων.

Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ παρέστη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του αρχηγού ΓΕΝ από τον απελθόντα ναύαρχο Νικόλαο Τσούνη στον αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, γεγονός που ανέδειξε την απουσία του από την προηγηθείσα τελετή στη Βάρη. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν είχε προσκληθεί επίσημα και ότι είχε συμπεριληφθεί στους προσκεκλημένους του στρατηγού Γιώργου Καμπά, από τον ίδιο τον πρώην αρχηγό. Κάτι που επιβεβαίωσε ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ δηλώνοντας στην «Εφ.Συν.»: «Καμία πρόσκληση δεν ήρθε επίσημα από το ΓΕΣ. Το αν εστάλη μήνυμα από τον κύριο Καμπά δεν έχει καμία σχέση με το θέμα πρόσκλησης. Εάν δεν σε καλέσουν επίσημα, δεν πηγαίνεις. Οι προσκλήσεις έρχονται από το Επιτελείο. Δέχθηκα πρόσκληση από το ΓΕΝ, επίσημη, υπογεγραμμένη και από τους δύο αρχηγούς, οπότε πήγα».

Ομως η απουσία του πρώην ΑΝΥΕΘΑ δεν ήταν η μόνη «παρασπονδία» στην τελετή στη Σχολή Ευελπίδων όπου ο επίτιμος πλέον Α/ΓΕΣ στρατηγός Καμπάς, αναδεικνύοντας τη θεσμική του ιδιότητα ως αρχηγού, στην ομιλία του αναφέρθηκε κυρίως στο έργο που παρήχθη επί των ημερών του, ευχαρίστησε το προσωπικό για τη συμβολή του στην επίτευξη των στόχων, χαρακτήρισε πολύ καλό το επίπεδο συνεργασίας με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και αρκέστηκε να ευχηθεί στον νέο αρχηγό: «Να συνεχίσει το έργο όλων των προκατόχων του, εξαντλώντας τη θητεία που η θεσμικότητα της πολιτείας παρέχει στο αξίωμά του».

Ομαλά, πάντως, εξελίχθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, όπου τόσο ο νέος αρχηγός αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης όσο και ο επίτιμος Α/ΓΕΝ ναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, αφού ευχαρίστησαν τις πολιτικές ηγεσίες για την επιλογή τους, ανέδειξαν την ανάγκη ενίσχυσης του Στόλου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Ηχηρή» απουσία Παναγιώτη Ρήγα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας