Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
16°C
16.8° 14.5°
2 BF
81%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.2° 14.2°
1 BF
82%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 15.0°
2 BF
84%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
8.9° 8.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.6°
3 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.9° 13.8°
0 BF
73%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
88%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
80%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
0 BF
55%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
1 BF
73%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.8° 12.8°
0 BF
94%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 15.5°
2 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
2 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025

Η Εφ. Αχτσιόγλου απαντά στον Γ. Βρούτση για τις 120 δόσεις UPD

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εργασίας προκάλεσαν οι αναφορές του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση κατά της ρύθμισης των 120 δόσεων, μόλις μερικές ώρες μετά τις ευρωεκλογές.

«Η ελάφρυνση των πολιτών από τη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι αναμφίβολη. Για άλλη μια φορά η Ν.Δ. χαρακτηρίζει ένα κοινωνικό μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία. Αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους ας δουν γιατί τους οδήγησαν σε χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ» απάντησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μέσω Twitter.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι «η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις ανακουφίζει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι, μέχρι και τις αρχές του 2015, είχαν σωρεύσει χρέη, ύψους 30 δισ. ευρώ».

Το υπουργείο τονίζει ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βήμα σε μία συνολική στρατηγική αναδιάρθρωσης και στήριξης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

«Μία στρατηγική που απέδωσε το οριστικό τέλος των ελλειμμάτων για την κοινωνική ασφάλιση, τη μείωση των εισφορών για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, την προστασία και την ενίσχυση των συνταξιούχων. Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Η Παπανάτσιου προκαλεί τη Ν.Δ. να μιλήσει ανοιχτά

Να απαντήσει ευθέως ποια η θέση της Ν.Δ. για τις 120 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Οι «φιλολαϊκές» μάσκες της Νέας Δημοκρατίας πέφτουν δύο μόλις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές», ήταν η αντίδραση της κ. Παπανάτσιου στα όσα είπε ο τομεάρχης της Ν.Δ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «ο κ. Βρούτσης και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ μόλις πριν από δύο εβδομάδες υπερψήφισαν τις 120 δόσεις προς την Εφορία και τα Ταμεία, χαρακτηρίζοντάς τες «επιβεβλημένες και αναγκαίες», σήμερα υποστηρίζουν ότι αυτές, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύουν την εθνική οικονομία, αλλάζουν την κουλτούρα των πληρωμών και, όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό, γίνονται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη».

«Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 7 Δεκεμβρίου 2018 υποσχόταν 120 δόσεις για όλους τους οφειλέτες προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία», προσθέτει η υφυπουργός Οικονομικών.

Τίθενται λοιπόν τα εξής ερωτήματα, σύμφωνα με την κ. Παπανάτσιου:

«- Εφόσον θεωρούν τις 120 δόσεις ζημιογόνες μικροπολιτικές σκοπιμότητες γιατί τις υπερψήφισαν πριν από μόλις δύο εβδομάδες;

- Ποια είναι η τελική θέση της ΝΔ και ποια η λύση που προτείνει για το πρόβλημα των ληξιπροθέσμων οφειλών;

- Θέλει την κατάργησή των 120 δόσεων προς Εφορία και Ταμεία;

- Και, εν τέλει, πότε η ΝΔ θα μιλήσει για το οικονομικό της πρόγραμμα και πόσο το κοστολογεί;»

Βρούτσης κατά 120 δόσεων

Ο Γ. Βρούτσης ξεκαθάρισε σήμερα τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα των 120 δόσεων, δείχνοντας την πλήρη αντίθεσή της με την κυβερνητική ρύθμιση, η οποία -σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη.

Μιλώντας σήμερα στο 12th Insurance Conference, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Εφ. Αχτσιόγλου απαντά στον Γ. Βρούτση για τις 120 δόσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας