Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ακολούθησε, όπως ήταν φυσικό, πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από τη μία γνωστοί πολιτευτές υποστήριζαν την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη εκατοντάδες χρήστες του facebook, του twitter, αλλά και μπλόγκερ σχολίαζαν καυστικά τη συγκεκριμένη επιλογή, στρέφοντας τα βέλη τους κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «αριστερούς».
Εξυπνες ατάκες και χιουμοριστικές φωτογραφίες κάνουν από χθες τον γύρο του διαδικτύου, από τις οποίες σταχυολογήσαμε ορισμένες και τις παραθέτουμε «προς τέρψιν και συμμόρφωσιν».
Τα ειρωνικά
# a.ka @Karpetopoulos
Το βλέπω θετικά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο καθένας πραγματοποιεί τα πιο τρελά του όνειρα. Ο Πάκης πρόεδρος, ο Καμμένος υπουργός αριστερής κυβέρνησης κτλ.
# maria mikroanalogo @mikroanalogo
Φανταστική επιλογή ο Πάκης. Το καλύτερο ξύλο είχαμε φάει τότε το 2008.
# Δε Στρέηντζερ @The_Stranger_gr
Τώρα περιμένουμε την αντίδραση του Προκόπη Παυλόπουλου. Αναμένεται σε 4 με 5 μέρες.
# adiasistos @adiasistos
Τι ακριβώς κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το να βάλει έναν δεξιό πρόεδρο;
# Mavroskoufitsa @Mavroskoufitsa
# @adiasistos μόνο μούντζες
# James T. Kirk @GrBreathe
Πιο αστείο από την επιλογή #Pakis είναι να υποστηρίζεις ότι είναι και ψιλοαντιμνημονιακός...
# mao @mao_tse_tung
Αλέξη μαζί με τη δεξιά εμβόλισες το μυαλό μας
# risinggalaxy @risinggalaxy
Πρώτη φορά κεντροδεξιά.
# U @kinimatini
Το είχα προβλέψει ότι τα βαθιά αριστερά ακκάουντ θα γίνουν ρηχά για να υπερασπιστούν ακόμη πιο ρηχές πολιτικές θέσεις/σκοπιμότητες.
# Γιάννης @arkoudos @arkoudos
Ελπίζω να μην αλλάξει ποτέ αυτή η εικόνα, και όταν ακούμε κυβερνητικές κουταμάρες, ακόμα και αν τις ψηφίσαμε, να αντιδρούμε ως τέτοιες.
# Σαδεντρέπεσαι @kyrosgranazis_
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Ο Αβραμόπουλος έχει ταμπουρωθεί σε γκαλά και απειλεί να αυτοκτονήσει τρώγοντας σούσι
# Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
Πάνος Καμμένος, Προκόπης Παυλόπουλος, ποιον άλλον θα διορίσει ο Τσίπρας στην προσπάθεια να απομονώσει τον Σαμαρά;
# GiannisKefalogiannis @gkefalogiannis
Και κεντροδεξιό ΠτΔ και παραμονή κεντροδεξιού Επιτρόπου και αίτημα για παράταση μνημονίου. Πόσα να αντέξει ένας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σε 1 μέρα?
Τα υποστηρικτικά
# Γιώργος Βουλγαράκης @gvoulgarakis
Εξαίρετη επιλογή ο Προκόπης. Χίλια μπράβο !!!
# Νικήτας Κακλαμάνης @nkaklamanis
Φίλε Προκόπη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χαμογελάει από ψηλά. Θεός και λαός μαζί σου. Καλή εκλογή. Γράψε ιστορία!
# Manos Konsolas @manoskonsolas
H υποψηφιότητα του Π. Παυλόπουλου ενώνει και δεν διχάζει. Είναι καιρός να ανοίξουμε πλέον νέους δρόμους, με συναίνεση και συνεργασία.
# Nikos Dendias @NikosDendias
Είμαι βέβαιος ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα είναι ένας άριστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
# Μανώλης Κεφαλογιάννης @M_Kefalogiannis
Καλή επιτυχία στον Προκόπη Παυλόπουλο, μία άξια επιλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
# Vasileios Kapernaros @VKapernaros
Πιστεύω ότι ο Π. Παυλόπουλος θα σεβαστεί το θεσμό και δεν θα κάνει ό,τι ο πολιτικός ερειπιώνας που υπέγραφε πράξεις νομ. περιεχομένου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας