Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.6°
1 BF
53%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 13.8°
1 BF
79%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 15.5°
1 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
16°C
16.6° 14.7°
2 BF
72%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
59%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
94%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.2° 16.7°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
14.4° 12.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
76%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
80%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.6° 9.6°
1 BF
91%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός έχασε την μπάλα...

Αν η κυβέρνηση καταφέρει να εξαντλήσει και αυτή την τετραετία, λογικά δεν θα υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που να μην έχει το δικό του pass. Αυτό προκύπτει από δύο γεγονότα: Το πρώτο είναι ότι σε όλες τις μεγάλες καιρικές και φυσικές προκλήσεις το επιτελικό κράτος απέτυχε παταγωδώς. Το δεύτερο είναι ότι μετά την αποτυχία που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, φυσικό πλούτο κ.λπ. εμφανίζεται πάντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξαγγέλλει ένα pass. Αυτά πριν βρεθεί στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου στον Έβρο και υποσχεθεί γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Κι όπως η κοινωνία συνηθίζει σιγά σιγά να ζει με τα διάφορα pass, κάπως έτσι και οι υπουργοί της κυβέρνησης ο ένας μετά τον άλλον παίρνουν... passαπόρτο απ’ αυτήν. Σε δύο μήνες μετράμε αντίστοιχες απώλειες υπουργών και εάν επαληθευτούν οι διαρροές και επιβεβαιωθεί το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου, σύντομα θα μας αποχαιρετήσει τουλάχιστον άλλος ένας.

Κάπως βέβαια επιδιώκεται να κατευναστεί η οργή του κόσμου, οπότε οι «Ιφιγένειες» είναι μια σίγουρη λύση. Τι γίνεται όμως με τους αντικαταστάτες τους; Εν προκειμένω με τον κ. Στυλιανίδη που κλήθηκε να αναλάβει τη θέση του κ. Βαρβιτσιώτη.

Όπως όλοι θυμόμαστε, ο κ. Στυλιανίδης απομακρύνθηκε ως υπαίτιος για το απίστευτο φιάσκο της Αττικής Οδού, όταν για ώρες χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον χιονιά. Διετέλεσε επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, τομέας που συνδέεται άμεσα με τις πρόσφατες καταστροφές. Τι έργο άφησε; Ποια σχέδια, ποιες υποδομές, πώς λειτούργησε ώστε να θωρακιστεί ο κρατικός μηχανισμός;

Αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών, δεν πρέπει να έγιναν και πολλά πράγματα. Άρα, τι ακριβώς τον κάνει κατάλληλο για υπουργό Ναυτιλίας;

Η εύλογη απορία δεν τίθεται μόνο από εμάς ή από κάθε ορθώς σκεπτόμενο άνθρωπο που παρακολουθεί τα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης. Εκδηλώνεται πλέον και μεταξύ των υπουργών και βουλευτών της ίδιας της κυβέρνησης που παρατηρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χάσει κάπου την μπάλα.

Κι αυτό όχι γιατί επιδίδεται σε «θυσίες» προκειμένου να διασώσει το δικό του προφίλ. Αλλά επειδή κανονικοποιεί τη φρίκη και νομιμοποιεί την εγκληματική ανικανότητα. Οφείλει να γνωρίζει ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και οι εξ Αμερικής επικοινωνιολόγοι του, πως δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι άλλοι.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρωθυπουργός έχασε την μπάλα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας