Αθήνα, 21°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.6° 20.2°
2 BF
63%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
22.0° 19.2°
3 BF
61%
Πάτρα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.5° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.4° 20.4°
1 BF
67%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
0 BF
77%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
2 BF
62%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
21.8° 20.8°
3 BF
64%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.9° 16.0°
2 BF
68%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
5 BF
63%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
67%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
82%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
1 BF
53%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
23°C
22.7° 20.6°
1 BF
48%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.0° 19.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
3 BF
56%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.4° 21.4°
2 BF
66%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
18.5° 18.5°
0 BF
67%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Αμος Χόχσταϊν | EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δυστρόπησαν για τον ρωσικό αγωγό

Διπλωματική δυσφορία επέδειξε για τον ελληνο-ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου ο συντονιστής των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις Αμος Χόχσταϊν, ο οποίος μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη Ντέιβιντ Πιρς συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη με βασικό θέμα συζήτησης τα ενεργειακά. Ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιχείρησε να υποβαθμίσει με δηκτικό τρόπο το κολοσσιαίο επενδυτικό σχέδιο του Turkish Stream για τη μεταφορά ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο αγωγός δεν είναι ρεαλιστικό σχέδιο και θα μείνει στα χαρτιά.

Ερωτηθείς για το αν ο συγκεκριμένος αγωγός είναι ανταγωνιστικός του Νότιου Διαδρόμου που θα φέρνει στην Ευρώπη αέριο από το Αζερμπαϊτζάν (σ.σ. στηρίζεται από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, ενώ συμμετέχει και η Ελλάδα), ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εχω συνηθίσει να εργάζομαι για επενδύσεις που ξέρω ότι υπάρχουν και ο Νότιος Διάδρομος είναι υπαρκτός διάδρομος». Ο ίδιος πάντως αναφερόμενος στις συζητήσεις που έγιναν κατά τη συνάντηση με τον Παν. Λαφαζάνη σχολίασε ότι ΗΠΑ και Ελλάδα «συμφωνούν σε περισσότερα από όσα διαφωνούν και αυτό είναι θετικό, γιατί θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε σε αυτά τα θέματα προς όφελος της Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αντέτεινε ότι η Ελλάδα στηρίζει τη διέλευση του αγωγού από τη χώρα, γιατί το θεωρεί εθνικά ωφέλιμο για τον ελληνικό λαό και πιστεύει ότι θα υποβοηθήσει τη συνεργασία και στην εθνική ασφάλεια στην περιοχή και στην Ευρώπη. «Θα στηρίζουμε ό,τι αποφέρει όφελος στον τόπο, διότι αυτό επιβάλλει ο ρόλος μας ως μιας κυβέρνησης που θέλει να υπηρετήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συζήτηση με τον Αμερικανό απεσταλμένο, λέγοντας πως του τόνισε πως στρατηγική επιδίωξη της Ελλάδας να γίνει «ένας πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος στην περιοχή».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δυστρόπησαν για τον ρωσικό αγωγό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας