Ευρύ προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής δίνει μια ακόμα δημοσκόπηση, της εταιρείας Marc, η οποία διενήργησε πανελλαδική δημοσκόπηση από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.153 νοικοκυριών για την τηλεόραση του Alpha.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,2% (από 29,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 26% (από 26,4% στην προηγούμενη δημοσκόπηση). Τρίτο κόμμα έρχεται Το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%.
Ωστόσο, εκτός Βουλής φαίνεται να μένει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με 2,2%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,2% και οι Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά με 1%. Άλλο κόμμα δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το 2,5% των ερωτηθέντων, άκυρο-λευκό και αποχή επέλεξαν το 1,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,1%.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας