Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
16°C
16.8° 14.5°
2 BF
81%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.2° 14.2°
1 BF
82%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 15.0°
2 BF
84%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
8.9° 8.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.6°
3 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.9° 13.8°
0 BF
73%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
88%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
80%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
0 BF
55%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
1 BF
73%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.8° 12.8°
0 BF
94%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 15.5°
2 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
2 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Στην πρόσδεση με τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προσβλέπει ο Φώτης Κουβέλης | Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συσπείρωση των αριστερών δυνάμεων ζητά ο Φ. Κουβέλης

Ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι, ενώ υπερψήφισαν μνημόνια και υιοθέτησαν μνημονιακές αντιλήψεις, εμφανίζονται πλέον «σε ρόλο τιμητή» για να υποστηρίξουν τα εντελώς αντίθετα απ’ όσα υπερψήφιζαν το περασμένο καλοκαίρι

Στην πρόσδεση με τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προσβλέπει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος το Σάββατο απευθύνθηκε στα μέλη και τους φίλους της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που ίδρυσε πριν από μερικούς μήνες.

«Η συγκυρία επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και οργανική συσπείρωση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς, μεμψιμοιρίες και “εγκλωβισμούς” σε διαφορές του παρελθόντος.

Οι πολιτικές συνθέσεις στο πεδίο των νέων πραγματικοτήτων που διαμορφώνονται στη χώρα, δεν είναι μόνο χρήσιμες, είναι αναγκαίες», τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ και τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί, έχοντας απέναντί της τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, αλλά και την πίεση των εσωτερικών κύκλων και των μερίδων εκείνων του πολιτικού κόσμου που θα ήθελαν η διακυβέρνηση αυτή να αποτελέσει ένα σύντομο διάλειμμα.

Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι, ενώ υπερψήφισαν μνημόνια και υιοθέτησαν μνημονιακές αντιλήψεις, εμφανίζονται πλέον «σε ρόλο τιμητή» για να υποστηρίξουν τα εντελώς αντίθετα απ’ όσα υπερψήφιζαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ακόμη εκτίμησε ότι μετά την εκλογή Μητσοτάκη στη Ν.Δ. αναβιώνει στο πολιτικό σκηνικό το δίπολο όπου δύο βασικές πολιτικές οντότητες, αυτή που συγκροτείται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτή που συσπειρώνεται γύρω από τη Ν.Δ., βρίσκονται απέναντι η μία στην άλλη, «απειλώντας να απορροφήσουν ή να εξαφανίσουν ενδιάμεσες δυνάμεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πραγματικό δίπολο αφορά τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης και τις αρνητικές συνέπειες που προκάλεσε και την ανάγκη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, «που θα δώσει ανάσες στην κοινωνία και προοπτική στην οικονομία».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συσπείρωση των αριστερών δυνάμεων ζητά ο Φ. Κουβέλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας