Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.8° 14.5°
0 BF
82%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
15.6° 12.5°
1 BF
84%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 14.0°
2 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
8°C
7.9° 7.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
82%
Κοζάνη
Ψιχάλες μικρής έντασης
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
2 BF
94%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
13.8° 13.6°
2 BF
99%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
14°C
13.8° 12.9°
1 BF
75%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
1 BF
82%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
1 BF
82%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
1 BF
57%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
1 BF
90%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.5° 13.9°
0 BF
83%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.1° 16.8°
2 BF
83%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.4°
2 BF
94%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 10.3°
1 BF
80%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.3° 14.3°
2 BF
86%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
0 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «επικίνδυνα παιχνίδια», με «συναλλαγές κάτω από το τραπέζι», σε όλα τα μείζονα θέματα που είναι ανοιχτά, ακόμη και στα εθνικά | EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μπαράζ επιθέσεων για εθνικά και οικονομία

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «επικίνδυνα παιχνίδια», με «συναλλαγές κάτω από το τραπέζι», σε όλα τα μείζονα θέματα που είναι ανοιχτά, ακόμη και στα εθνικά.

Η επίθεση του προέδρου της Ν.Δ. έγινε σε δύο φάσεις, η πρώτη για το ποντιακό ζήτημα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη και η δεύτερη συνολικά για ολόκληρη την πολιτική ατζέντα, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν πρόκειται να αφήσει τον κ. Τσίπρα να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο».

Η επίθεση της Ν.Δ. στην κυβέρνηση για τον υπουργό Παιδείας άρχισε από την κατάθεση της ερώτησης του Μ. Βορίδη προς τον πρωθυπουργό με το ερώτημα της αποπομπής. Ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων από βουλευτές όπως επίσης από τους υποψηφίους για την προεδρία και στη συνέχεια ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης επανήλθε με μια δήλωση πρωτοφανούς οξύτητας για τον υπουργό όπως και για τον πρωθυπουργό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις δηλώσεις του δείχνει να υιοθετεί τις κατηγορίες ότι οι απόψεις του υπουργού Παιδείες για το Ποντιακό δεν είναι προσωπικές αλλά εντάσσονται σε μια επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης για να φτιάξει «καλό κλίμα» για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση, είτε οι απόψεις του υπουργού Παιδείας είναι προσωπικές είτε προκλητικές για να καλύψουν τα άλλα προβλήματα του παρόντος, ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης ζητάει την παραίτηση ή την αποπομπή του από την κυβέρνηση και προσθέτει ότι περιμένει τις απαντήσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, ειδεμή μάλιστα λέει ότι αν δεν πάει «θα τον σύρουμε για τα εθνικά θέματα να έρθει και να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., το ζήτημα που ανέκυψε «είναι πολύ σοβαρό για να κάνουν το παγόνι, να κάνουν την πάπια». Καλεί επίσης τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, Ν. Κοτζιά και Π. Καμμένο, να πάρουν θέση.

Παράλληλα με τα εθνικά όμως η Ν.Δ. ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους και στην οικονομία, τόσο μέσα στη Βουλή, με ερωτήσεις αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ειδικά για την πώληση της Finansbank από την Εθνική, την απεργία στην ακτοπλοΐα, τον φόρο στην ιδιωτική εκπαίδευση, τη Συνθήκη Σένγκεν και την προσφυγική κρίση, όσο και στη συνέχεια από το Αίγιο όπου περιόδευσε για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος προχώρησε σε άλλη μία επίθεση κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Δήλωσε αντίθετος με τον ΦΠΑ λέγοντας ότι δεν βρίσκει τον λόγο γιατί οι γειτονικές χώρες έχουν μικρότερο, επέκρινε την κυβέρνηση ότι διώχνει τις επενδύσεις και ανεβάζει την ανεργία, χαρακτήρισε συνολικά την κυβερνητική πολιτική «δήθεν αριστερή» με «δήθεν κοινωνικές ευαισθησίες» και άφησε ξανά υπονοούμενα για κρυφή ατζέντα και συναλλαγές της κυβέρνησης με τους συνομιλητές της κάτω από το τραπέζι.

Τους τόνους κατά της κυβέρνησης ανέβασε και ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης ζήτησε να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας και ο Απ. Τζιτζικώστας επέμεινε στην παραίτησή του.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μπαράζ επιθέσεων για εθνικά και οικονομία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας