Σε μία εξόχως σοβαρή καταγγελία προχώρησε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στο περιθώριο της τοποθέτησής του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ακροθιγώς ανέφερε ότι έμειναν στοιχεία κλειδωμένα σε κάποιο συρτάρι της Βουλής, επιφυλασσόμενος να επανέλθει στο μέλλον.
Αναφερόμενος, εν προκειμένω, στα νέα συμπληρωματικά στοιχεία που αφορούν τη χρηματοδότηση του μπαζώματος, τη μηνυτήρια, δηλαδή, αναφορά που είχαν καταθέσει από το τέλος του καλοκαιριού οι βουλευτές Βασίλης Κόκκαλης και Αλέξανδρος Αυλωνίτης, αφού επεσήμανε ότι είναι στοιχεία που συσχετίστηκαν από την εισαγγελική αρχή με τον Χρήστο Τριαντόπουλο, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα μείζον θέμα που δεν θέλουμε να απασχολήσει τη σημερινή διαδικασία. Το πότε μπήκαν τα στοιχεία αυτά στη δικογραφία. Εμείς τα βρήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι υπηρεσίες της Βουλής, που ρωτήσαμε επίσημα σήμερα, μας είπαν ότι μπήκαν τον Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση, εμείς το έχουμε θέσει υπόψη των υπολοίπων προοδευτικών κομμάτων. Θα επανέλθουμε για το ζήτημα αυτό, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μπήκαν πρόσθετα στοιχεία, χωρίς να το μάθει η Βουλή και τα κόμματα», φωτογραφίζοντας ενδεχομένως τον τότε πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα.
Κλείνοντας τη σχετική αναφορά του, ο Σ. Φάμελλος προειδοποίησε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, ότι «θα μας υποχρεώσετε να σελιδομετρήσουμε όλα τα στοιχεία που έχουν έρθει, όλων των φακέλων, γιατί με εσάς δεν έχει κανείς εμπιστοσύνη για το τι γίνεται ούτε στις διαδικασίες αυτές».
Η μηνυτήρια αναφορά
Τι έγραφαν, όμως, στη μηνυτήρια αναφορά τους προς την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας οι βουλευτές Κόκκαλης και Αυλωνίτης; Και, πρώτα, για την ανάμειξη του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη; Επικαλούνται απόφασή του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα έργα ύψους 642.862,80 ευρώ, στην οποία αναφέρει: «Μετά από σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας τα ξημερώματα της 1/3/2023 δόθηκαν εντολές προς την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Λάρισας για διάθεση μηχανημάτων...» κ.ο.κ. Κατά συνέπεια, δόθηκαν εντολές από το Συντονιστικό Οργανο, επισημαίνουν οι δύο βουλευτές.
Στη συνέχεια, όμως, και όταν η αρμοδιότητα μεταβιβάζεται στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Νίκο Παπαθανάση, τα κείμενα... αλλάζουν. Οπως αναφέρεται ειδικότερα στη μηνυτήρια αναφορά, «με τη νεότερη απόφασή του ο υπουργός, Νικόλαος Παπαθανάσης, αλλάζει την ευθύνη εντολής της παράνομης πράξης της αλλοίωσης στοιχείων και επέμβασης στον τόπο του δυστυχήματος, αναγράφοντας ότι... “οι εντολές εδόθησαν από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας στην Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της”».
Σύμφωνα με τους βουλευτές, «ο σκοπός είναι προφανής και συνίσταται στην απαλλαγή του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου από τη μομφή για την εντολή αλλοίωσης και επέμβασης του τόπου του δυστυχήματος».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας