Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
kaselakis
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σε δίκη ο Κασσελάκης για το πόθεν έσχες

Δίωξη κατά του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας για παράβαση του νόμου περί δήλωσης και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης ● Στ. Κασσελάκης: «Απόλυτα διαφανές» το πόθεν έσχες - Πολιτική σκοπιμότητα ως προς το timing ● Καλά κρατεί το μέτωπο με τον Π. Πολάκη.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών παραπέμπεται να δικαστεί τον Μάιο ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την έρευνα για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, που προκλήθηκε από σχετικά δημοσιεύματα. «Το πόθεν έσχες μου είναι απόλυτα διαφανές», αντιτείνει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, που βλέπει επιπλέον πολιτική σκοπιμότητα στον χρόνο δημοσιοποίησης της υπόθεσής του, δεδομένου ότι την επόμενη Πέμπτη παρουσιάζει το βιβλίο του στο αθηναϊκό κοινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτριο Νομικό, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου όσον αφορά την κατοχή εταιρείας στο εξωτερικό, μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων στον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του για παράβαση του νόμου περί δήλωσης και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών. Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο 3213/2003, απαγορεύεται στα πολιτικά πρόσωπα «η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα».

Απαντώντας, ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «αμέσως μόλις ενημερώθηκα ότι είναι ασυμβίβαστη η κατοχή ακόμη και προσωπικής εταιρείας στις ΗΠΑ από Ελληνα ομογενή πολιτικό, έσπευσα να τη μεταβιβάσω. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η υπόθεση αυτή, η οποία δεν είναι καινούργια, δεν αφορά το πόθεν έσχες μου, το οποίο είναι απόλυτα διαφανές και πλήρως δηλωμένο. Το πόθεν έσχες μου δεν έχει καμία σχέση με τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες και δεν υπάρχει τίποτα κρυφό ή παράνομο σε αυτό. Η υπόθεση αφορά τον νόμο για τις αλλοδαπές εταιρείες, έναν νόμο που επέτρεπε μεν σε εμάς τους ομογενείς να συμμετέχουμε στα εθνικά ψηφοδέλτια, χωρίς όμως την αναγκαία πρόβλεψη για τους ομογενείς να μπορούν να διατηρούν τη νόμιμη πηγή βιοπορισμού τους στον μέχρι τότε τόπο κατοικίας τους».

Και ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας συνεχίζει: «Η κλήση μου έγινε στις 20 Δεκεμβρίου 2024, αλλά αποφάσισαν να τη δημοσιοποιήσουν μόλις τώρα! Εντελώς τυχαία μαζί με την έκδοση και τις αποκαλύψεις του βιβλίου μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Παύλου Πολάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, μολονότι είχε προβεί σε καταγγελίες κατά του τ. προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του. Πάντως, ο Στ. Κασσελάκης συντηρεί το μέτωπο κατά του βουλευτή Χανίων, αφού κατέθεσε έγκληση, ενώ άνοιξε άλλο μέτωπο μαζί του, κατηγορώντας τον ότι χρωστά 90.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα τόσα στην «Αλληλεγγύη Για Ολους», από μη καταβληθέντα ποσά της βουλευτικής αποζημίωσής του.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε δίκη ο Κασσελάκης για το πόθεν έσχες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας