Με διμέτωπο κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκίνησε τις τοποθετήσεις του ο νέος γραμματέας της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σε ανάρτησή του και με αφορμή την εκλογή του Σωκράτη Φάμελλου, απαντά σε εκείνους που διακινούν συζητήσεις «για το αν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους η Νέα Αριστερά συγκροτήθηκε πριν από έναν χρόνο».
Ειδικότερα, «μέσα σε αυτό το ένα έτος, ο χρόνος δεν πάγωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίστηκε από τις πολιτικές του θέσεις και μετασχηματίστηκε σε ένα ακόμα πιο “κεντρώο” κόμμα σε σχέση με το κόμμα που ηττήθηκε το 2023. Οι θέσεις του για τη φορολογική ελάφρυνση εισοδημάτων άνω των 200.000 ευρώ, η υπερψήφιση των πολεμικών εξοπλισμών Μητσοτάκη και η διαρκής απομάκρυνσή του από την Αριστερά καταδεικνύουν πλέον και τη νέα του τοποθέτηση στον πολιτικό άξονα».
Ενώ, όπως σπεύδει να διευκρινίσει, «αυτό δεν ήταν υπόθεση του κυρίου Κασσελάκη. Ηταν μια πολιτική που υπερασπίστηκε το σύνολο των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - εντός και εκτός Βουλής. Δικαίωμά τους, βέβαια. Αλλά και δικαίωμά μας να επιμείνουμε αριστερά».
Ο Γ. Σακελλαρίδης υποστηρίζει, επίσης, ότι υπάρχει και «ένα ζήτημα πολιτικού ήθους, που θα αποτελεί ανοιχτή πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο “ακατονόμαστος” πλέον πρώην πρόεδρός του βρήκε πλήρη αποδοχή, στήριξη και υπεράσπιση από όσους και όσες σήμερα επιθυμούν να “επανεκκινήσουν” τον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς αυτούς και αυτές δεν θα τα κατάφερνε. Επρεπε να αντικαταστήσει από την προεδρία της Κ.Ο. τον Σ. Φάμελλο με τον Ν. Παππά για να συνειδητοποιηθεί ο εκφυλισμός. Η απουσία ουσιαστικής αυτοκριτικής -μέσα από πολιτικές διαδικασίες- προσθέτει στην ήδη μεγάλη αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ».
Πάντως, καταλήγει, «η Νέα Αριστερά δεν θα μιλήσει για δικαίωση. Δεν θα μιλήσει ρεβανσιστικά. Απευθύνεται σε όλους και όλες που ζητούν μια πολιτική απάντηση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη λεηλασία των ζωών μας. Σε όλους και όλες που αγωνιούν για τον εκφυλισμό της Αριστεράς. Σε όλους και όλες που αγωνιούν για μια ανταγωνιστική αντιπολίτευση απέναντι στη Δεξιά».
Στο άλλο μέτωπο, το αντικυβερνητικό, με αφορμή και την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο Γ. Σακελλαρίδης επισημαίνει πως είναι «μια συζήτηση που αφορά όλη την κοινωνία. Εκεί βρίσκονται οι λόγοι που ο μισθός τελειώνει πριν τελειώσει ο μήνας» και προσθέτει: «Η “επιτυχία” της κυβέρνησης είναι η δυστυχία της κοινωνίας. Γιατί η Νέα Δημοκρατία επιβάλλει μνημόνιο στη μετα-μνημονιακή εποχή. Μνημόνιο ανισότητας, αδικίας, της εξουσίας των λίγων πάνω στις ζωές των πολλών».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας