Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Φοιτητές CVC

ΜέΡΑ25: Συμμετοχή στην κινητοποίηση στα γραφεία της CVC

Φοιτητές και καθηγητές, μέλη της Νεολαίας ΜέΡΑ25 και υποψήφιοι της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, συμμετείχαν και στήριξαν την κινητοποίηση στην οποία κάλεσαν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, την Πέμπτη 25/4 στα γραφεία της CVC για να διαμαρτυρηθούν για την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ιατρικής σχολής, μετά τον αντισυνταγματικό νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Δήλωση της Αλεξάνδρας Κορωναίου, ομότιμης καθηγήτριας του Παντείου και υποψήφιας ευρωβουλεύτριας με την ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΜέΡΑ25 αναφέρει:

ΝΔ και CVC το ίδιο μαγαζί!

Η κυβέρνηση της ασυνέπειας και των αντιφάσεων. Το 2021 θεσπίζει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια με κύριο επιχείρημα πως μαθητές του 5, του 6 και του 7 δεν πρέπει να καταλαμβάνουν θέσεις στις Σχολές. Εξαγγέλλει μειώσεις στους εισακτέους πολλών Σχολών μεταξύ των οποίων η Ιατρική με κύριο επιχείρημα το ότι: “παράγουμε υπερβολικά πολλούς γιατρούς”.

Τελικά, το 2024, στον απόηχο της ψήφισης του κατάπτυστου νόμου για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενός νόμου αντισυνταγματικού, που απέρριψε ρητά και μαχητικά η κοινή γνώμη, ανακοινώνει την ίδρυση νέας Ιδιωτικής Ιατρικής CVC- «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» ώστε να παραχθούν ακόμη περισσότεροι γιατροί! Γιατροί, μάλιστα που για την εισαγωγή τους στην ιδιωτική σχολή, πέρα από τις πολλές χιλιάδες ευρώ/έτος σε δίδακτρα, θα αρκεί να έχουν γράψει 8 ή 9 χιλιάδες μόρια σε αντίθεση με τις 18.000- 19.000 που είναι η βάση της Δημόσιας Ιατρικής! Σε περίπτωση δε, που έρχονται να σπουδάσουν από χώρα του εξωτερικού θα αρκεί για την εισαγωγή τους το απολυτήριο Λυκείου!

Η κυβέρνηση των α λα καρτ “Αρίστων” αφού άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με την καταστροφική “σύμπραξη” δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, αφού μας έδειξε πως η αξία της ανθρώπινης ζωής μετριέται με όρους χρήματος με τα απογευματινά επί πληρωμής χειρουργεία, ιδρύει τώρα μια εξαιρετικά αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτική Ιατρική Σχολή που θα στεγαστεί στον “επενδυτικό παράδεισο” του Ελληνικού.

Ως αγωνιζόμενη νεολαία, δεν αντιλαμβανόμαστε την Παιδεία ως μια στείρα αγοραπωλησία ενός τίτλου/πτυχίου αλλά ως ένα αναφαίρετο λαϊκό δικαίωμα με προοπτική ένα πιο ελπιδοφόρο “αύριο”. Δεν αντιλαμβανόμαστε την πρόσβαση στην Υγεία ως ένα ταξικό προνόμιο για λίγους κι εκλεκτούς στο βωμό του κέρδους οποιασδήποτε CVC. Δεν αντιλαμβανόμαστε τα φοιτητά ως πελάτες κατ’ αντιστοιχία ενός “πανεπιστημιακού τιμοκαταλόγου”, αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι ζωντανών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, μέσα στα οποία αναπτύσσεται η σκέψη, “γεννιέται” η πολιτική αντίληψη και δράση και κατακτιέται η ακαδημαϊκή πληρότητα.

Η καλύτερη απάντηση σε όσες/ους δρομολογούν την υποβάθμιση των σπουδών μας και την εφαρμογή ταξικών κριτηρίων για την εισαγωγή και φοίτηση στην Τριτοβάθμια είναι τα “ποτάμια” δεκάδων χιλιάδων μελών της σπουδάζουσας και σκεπτόμενης νεολαίας από όλη την Ελλάδα, μαζί με γονείς κι εκπαιδευτικούς, που για μήνες διαδηλώνουμε στους δρόμους των πόλεων για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και για υψηλού επιπέδου δωρεάν σπουδές στο μπόι των ονείρων μας!

Ο Νόμος Πιερρακάκη, θα μείνει στα χαρτιά! Καμία σκέψη για εφαρμογή του Νόμου και Ιδιωτικές Σχολές!

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΜέΡΑ25: Συμμετοχή στην κινητοποίηση στα γραφεία της CVC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας