Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Σακελλαρίδης- Χαρίτσης
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα, μετά από πολλά χρόνια απουσίας νιώθω ότι επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι», τόνισε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Χαρίτση ● Βολές Δ. Τζανακόπουλου στον υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη αναφορικά με το νομοσχέδιο για τους ποινικούς κώδικες

Η επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην ενεργό πολιτική σκηνή είναι πλέον γεγονός, μετά τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα στη Βουλή με τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση. «Γαβριήλ, καλωσόρισες», έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Χαρίτσης, την οποία συνόδευαν φωτογραφίες από τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στη μεγάλη ευθύνη η Νέα Αριστερά να αποτελέσει την πειστική και αξιόπιστη διέξοδο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα της συνένωσης δυνάμεων, τώρα είναι η ώρα της ενεργού συμμετοχής», ανακοινώνοντας παράλληλα πως «ο Γαβριήλ μπαίνει στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο του υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς».

Από την πλευρά του, ο κ. Σακελλαρίδης ευχαρίστησε θερμά τον Αλέξη Χαρίτση «και όλους τους ανθρώπους της Νέας Αριστεράς για τη θερμή υποδοχή», τονίζοντας: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα, μετά από πολλά χρόνια απουσίας νιώθω ότι επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι».

Mάλιστα, σημείωσε πως θεωρεί ότι είναι χρέος του να το πράξει τώρα «σε μια περίοδο που συνολικά ο χώρος περνάει μια περίοδο κρίσης» και απηύθυνε με τη σειρά του «κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους που νιώθουν απογοήτευση από την πολιτική και έχουν απομακρυνθεί από αυτήν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, ακόμα κι όσοι νιώθουν ανησυχία απέναντι στην κυριαρχία της κυβέρνησης ή όσοι νιώθουν απογοήτευση από την απαξίωση της Αριστεράς». Κατέληξε λέγοντας ότι «η Νέα Αριστερά και θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί για μια ολόκληρη παράταξη και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, να δώσουμε λύσεις, να ανοίξουμε δρόμους κι όλο αυτό να το κάνουμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και με ειλικρίνεια».

Την ίδια ώρα στη Βουλή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατακεραύνωνε τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη αναφορικά με το νομοσχέδιο για τους ποινικούς κώδικες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ποινικό δίκαιο «για λόγους πολιτικών και ιδεολογικών σκοπιμοτήτων».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας