Όλα έτοιμα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών ανάδειξης νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιάννη Δρόσο να δίνει τις τελευταίες διευκρινίσεις για το ποιοι μπορούν να βρεθούν στην κάλπη.
Μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά ο συνταγματολόγος εξήγησε ότι «όλοι όσοι ψήφισαν την πρώτη φορά μπορούν να ψηφίσουν και τώρα» για να προσθέσει «μπορούν επίσης να ψηφίσουν μέλη που είναι στο μητρώο μελών και έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου».
Επισήμανε ότι «πλέον των 148.000 μελών που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή, έχουν έρθει ακόμα 8.500 μέλη οι οποίοι ελέγχονται. Όπως εξήγησε τα «παλαιά μέλη πιστοποιούνται, για να μην υπάρχουν εμπλοκές».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΕΦΕ το μητρώο των μελών, παλαιών και νέων, πλησιάζει τις 180.000, από αυτές ψήφισαν 148.000, εκ των οποίων τα παλαιά μέλη είναι, περίπου, 105.000.
Μιλώντας για το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τα παλαιά μέλη που δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής και διευθετήθηκε χθες, ο ο κ. Δρόσος υπογράμμισε ότι «πλέον των 148.000 μελών που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή, έχουν έρθει ακόμα 8.500 μέλη οι οποίοι ελέγχονται. Όπως εξήγησε τα «παλαιά μέλη πιστοποιούνται, για να μην υπάρχουν εμπλοκές».
Ακολούθως ο Γιάννης Δρόσος ανέφερε ότι έχουν προβλεφθεί περισσότερα τάμπλετ για τα εκλογικά τμήματα που είχαν σχηματιστεί ουρές και εκτίμησε ότι αυτή την φορά δεν θα απαιτείται να συμπληρωθούν οι σχετικές φόρμες με τα στοιχεία των μελών, κάτι που θα δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στη διαδικασία.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας