Την ώρα που η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει την επέλασή της στην Αττική, με πολύ πιο ήπια ωστόσο χαρακτηριστικά από εκείνα που αναμένονταν στο σύνολο της Περιφέρειας (πχ. κέντρο της Αθήνας), η αντιπολίτευση βάζει στον... «τοίχο» την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις ευθύνες που έχει στην αποτυχία συντονισμού των κρατικών μηχανισμών για την αντιμετώπισή της, καθώς και για τα αναποτελεσματικά και άκαιρα μέτρα που έλαβε. Χαρακτηριστική η αποστολή 112 στους κατοίκους της Αθήνας, ενώ η χιονόπτωση είχε τελειώσει και για την υπόλοιπη μέρα επικράτησε λιακάδα.
Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΜέΡΑ25 έκαναν σχόλια πολεμικής κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκης, με τον τομεάρχη Μεταφορών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκο Παππά να επισημαίνει ότι «η δήθεν απόλυτη ετοιμότητα του επιτελικού κράτους ενόψει της κακοκαιρίας, εξαντλήθηκε στον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και στην αποστολή μαζικών μηνυμάτων για αναστολή κάθε δραστηριότητας στη χώρα».
Από την άλλη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης έκανε λόγο για τη συμπύκνωση της κυβερνητικής αποτυχίας στο διαρκές άνοιγμα και κλείσιμο της εθνικής οδού.
Ν. Παππάς: Το χιόνι δεν θα σβήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης
«Η δήθεν απόλυτη ετοιμότητα του επιτελικού κράτους ενόψει της κακοκαιρίας, εξαντλήθηκε στον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και στην αποστολή μαζικών μηνυμάτων για αναστολή κάθε δραστηριότητας στη χώρα.
Η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της περιφέρειας Αττικής και ορισμένων δήμων προδόθηκε από το γενικό πρόσταγμα για παύση εργασιών και μετακινήσεων για ένα φαινόμενο, το οποίο όχι μόνο είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες, αλλά δεν είναι καν, μέχρι στιγμής, όσο ακραίο προβλεπόταν.
Σε μια κατάσταση, η οποία και κατά τους ίδιους τους πολίτες θα έπρεπε να είναι απολύτως ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη:
- Η χώρα κόπηκε στα δύο -και οδικά και σιδηροδρομικά- για πολλές ώρες.
- Οι δρόμοι ανοιγοκλείνουν χωρίς σαφείς δικαιολογίες και χωρίς πρόνοια για τους πολίτες και τους επαγγελματίες που πρέπει να μετακινηθούν.
- Πολλές γραμμές λεωφορείων στην Αττική έχουν ανασταλεί, το δε μετρό, ένα μέσο σταθερής τροχιάς, αδυνατεί να φτάσει στο αεροδρόμιο.
- Ατυχήματα, όπως το χθεσινό με κορμό καμένου δέντρου (από τις πυρκαγιές του 2021) που «έσκισε» την καμπίνα του μηχανοδηγού του Λευκού Βέλους, θεωρούνται κανονικότητα.
- Το εμπόριο που, πλην εξαιρέσεων, τέθηκε σε αργία, καθώς και η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία έγιναν επαναλαμβανόμενος κανόνας για να καλυφθεί η ανεπάρκεια διεκπεραίωσης των αρμοδιοτήτων κάθε αρμόδιου.
Οι ευθύνες της παράλυσης του κράτους και των ΟΤΑ, εν μέσω μιας ήπιας σχετικά κακοκαιρίας, δεν θα κρυφτούν για πολύ κάτω από το χιόνι, το οποίο άρχισε να λιώνει», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.
Μιχάλης Κριθαρίδης: Η ετοιμότητα του επιτελικού κράτους εξαντλείται στο «μένουμε σπίτι»
Με σχόλιο του στο Ράδιο ΜέΡΑ επέλεξε να επικρίνει την κυβέρνηση, εκ μέρους του ΜέΡΑ25, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης.
«Με λίγα #χιονια ανοιγοκλείνει η εθνική οδός και η ετοιμότητα του επιτελικού κράτους εξαντλείται στο 112 και στο μένουμε σπίτι. #βαρβαρα #Mητσοτάκης_ΑΕ», σχολίασε ο κ. Κριθαρίδης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας