Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 13.8°
0 BF
82%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 13.6°
2 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
2 BF
73%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.5° 12.5°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
82%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
1 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
1 BF
88%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.7° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.5° 14.9°
2 BF
70%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 15.0°
2 BF
80%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
1 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
53%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
89%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.2° 15.1°
0 BF
78%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 16.8°
3 BF
84%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
13.8° 11.8°
0 BF
87%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
83%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης, Κυριάκος Βελόπουλος

Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη

Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό με αιχμή τις παρακολουθήσεις, τα εκλογικά διλήμματα που έθεσε και την παροχολογία εξαπέλυσαν σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκτίμησε ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση και «πρωταγωνίστησε σε ένα κακόγουστο σόου κράτους που παραπέμπει σε καθεστώτα ελέω Θεού μοναρχών». Στην ίδια σκληρή γλώσσα, τον κατηγόρησε για «κρεσέντο αλαζονείας», αποκαλώντας τον «εγκέφαλο των υποκλοπών» και επισημαίνοντας ότι «ακόμα και από τις ελάχιστες ερωτήσεις που επετράπησαν για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, τα έκανε χειρότερα». Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «απέφυγε να διαψεύσει πως ο κ. Σπίρτζης εκτός από το Predator μπορεί να παρακολουθείται και από την ΕΥΠ, επιβεβαίωσε πως ο ίδιος συντονίζει την επιχείρηση συγκάλυψης πίσω από το δήθεν «απόρρητο» και συνέχισε τον ολισθηρό κατήφορό του, αφήνοντας υπόνοιες για εσωτερικούς εχθρούς και μειοδότες, μήπως και δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων».

Σχολιάζοντας τις αναφορές του για το διακύβευμα των εκλογών, από την αξιωματική αντιπολίτευση τόνισαν ότι στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», είναι ο ίδιος ο οποίος το προκαλεί «μέσα από την πρωτοφανή απομόνωσή του», καθώς «μιλώντας για αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά όχι μονοκομματική ομολόγησε όχι μόνο πως φοβάται την προοδευτική κυβέρνηση, αλλά και πως είναι ο μόνος παράγοντας πολιτικής αστάθειας». Και κατέληξαν υποστηρίζοντας ότι «χωρίς καμία συμμαχία, προανήγγειλε τη μόνη πραγματική τερατογένεση: πως πρόθεσή του είναι να προχωρήσει και σε μετεκλογικές υποκλοπές βουλευτών άλλων κομμάτων για να σχηματίσει κυβέρνηση».

Από το ΠΑΣΟΚ συμπέραναν ότι αυτό που καταδείχθηκε στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού «από την αφωνία του για τον κ. Τσίπρα και τις συνεχείς επιθέσεις του στο ΠΑΣΟΚ», ήταν ότι ο στρατηγικός του αντίπαλος είναι το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη. Οπως πρόσθεσαν, «προσπαθεί να βρει σωσίβιο σε σενάρια συνωμοσιολογίας για να δραπετεύσει από τη αλήθεια», ενώ ταυτίζοντας τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. με την προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., υπογράμμισαν ότι «εκπροσωπούν δύο μοντέλα διακυβέρνησης που διαπνέονται από καθεστωτισμό και συσσώρευσαν στους πολίτες περισσότερα προβλήματα από όσα υποσχέθηκαν να λύσουν». Για να ξεκαθαρίσουν κλείνοντας ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει νωπή ισχυρή εντολή από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για αυτόνομη πρωταγωνιστική πορεία».

Εκβιαστικά διλήμματα

Για ανυπόστατα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΜέΡΑ25 έκανε λόγο το ΚΚΕ, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι σκοπίμως εμπλέκει τον Περισσό στην προσπάθειά του να θέσει στον λαό κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και εκβιαστικά διλήμματα. Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε το ΜέΡΑ25, κάνοντας λόγο για έναν «αμετανόητο, αδιόρθωτο και επικίνδυνο πρωθυπουργό στον δικό του μαγικό, ολιγαρχικό κόσμο» και εκτιμώντας ότι «προσπαθεί με τη μιντιακή εξουσία του και μερικά προεκλογικά ψίχουλα να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας». Τέλος, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου απέρριψε τις μετεκλογικές συνεργασίες, διαμηνύοντας στον κ. Μητσοτάκη ότι «όσοι σκοπεύουν να αναζητήσουν «αποστάτες» για να παραμείνουν στην καρέκλα, ας ψάξουν στους όμορους πολιτικούς τους χώρους».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας