Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε ότι «απέτυχε», ενώ διαφοροποιήθηκε εμφανώς από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο απέδωσε τακτικισμούς και αντιφάσεις, καθώς –όπως εξήγησε– το αίτημά του για πρόωρες εκλογές μέσω της πρότασης δυσπιστίας δεν επιφέρει κανένα θεσμικό αποτέλεσμα, αποκλείει οποιαδήποτε συζήτηση για κάλπες για τους επόμενους έξι μήνες και από «σωσίβιο» που αναζητούσε ο κ. Τσίπρας μετατρέπεται σε «σανίδα σωτηρίας στον κ. Μητσοτάκη».
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα στις 8 το πρωί της Κυριακής(!), μετά τα «αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά» καψόνια του προέδρου της Βουλής, τα οποία κατήγγειλαν σε σκληρή γλώσσα από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. έθεσε τους άξονες της πολιτικής του κόμματος, που βασίζονται: πρώτον, στην πλήρη αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής, την οποία ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε ως πλήρως αναποτελεσματική, λέγοντας ότι προκαλεί την ανασφάλεια των πολιτών σε όλα τα επίπεδα, στη διαχείριση κρίσεων, στην πανδημία, την ακρίβεια και όλα τα κορυφαία θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.
Εκτίμησε, μάλιστα, δείχνοντας την ευθεία αντιπαράθεση στην οποία βρίσκεται με το μέγαρο Μαξίμου, ότι «ο κ. Μητσοτάκης, όσο περνούν οι μέρες, καταλαβαίνει ότι η πολυπόθητη αυτοδυναμία αρχίζει να του κουνά το μαντίλι και καταφεύγει σε διάφορα παλαιοκομματικά παιχνίδια», ενώ εξηγώντας τους λόγους υπερψήφισης της πρότασης δυσπιστίας από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έκανε λόγο για ένα σαφέστατο μήνυμα, ότι «η Ν.Δ. έχει αποτύχει και ο τόπος χρειάζεται μια προοδευτική αλλαγή που είναι η σοσιαλδημοκρατική παράταξη».
Δεύτερον, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε απόλυτα την τακτική του από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εμφάνισε ως την άλλη όψη του νομίσματος του σημερινού «φαύλου δικομματισμού», υπογραμμίζοντας ότι καταφεύγει διαρκώς σε λαϊκισμούς και προτάσσει σταθερά το κομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος. Επιχειρώντας δε να αναδείξει την ανακολουθία της στάσης του, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν σήμερα η συγκυρία, με σχεδόν 100 νεκρούς καθημερινά, να είναι ευνοϊκότερη για εκλογές, όταν «ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι με 50 θανάτους είναι αδιανόητο να ζητάει εκλογές».
Τρίτον και ειδικότερα για το ζήτημα της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, για το οποίο επικρίθηκε τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε ότι αν κάποιο κόμμα θα ευνοούνταν σήμερα από την άμεση διενέργεια εκλογών, αυτό θα ήταν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ωστόσο δεν επιθυμεί να λειτουργήσει μικροπολιτικά, αρνούμενος τη φιλοσοφία ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Και πρόσθεσε ότι τις εκλογές «θα τις επιβάλει ο ελληνικός λαός, που καθημερινά αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με κριτήριο το αίτημα για προοδευτική αλλαγή».
Τέταρτον και τελευταίο, κωδικοποίησε το πρόταγμα της Χαριλάου Τρικούπη, αναφερόμενος στον στόχο του για μια καινούργια αρχή στη χώρα, με γνώμονα την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. «Εμάς δεν μας αρέσει ούτε το χθες του κ. Τσίπρα ούτε το σήμερα του κ. Μητσοτάκη. Χρειαζόμαστε όραμα και όχι διαχειριστές μεγάλων, καθημερινών αποτυχιών. Χρειαζόμαστε μια νέα σελίδα που μόνο μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας έτοιμος «για την ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας