Η Ελλάδα πρέπει να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με κάθε τρόπο, ακόμη και ασκώντας βέτο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 15-16 Οκτωβρίου, τόνισε η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στις νέες τουρκικές προκλήσεις και την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Στην ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:
«Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με κάθε τρόπο.
Η Κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη να αποτρέψει τα τετελεσμένα σε βάρος μας από την Τουρκία με διπλωματικά και επιχειρησιακά μέσα.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης οφείλει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τα κράτη μέλη.
Αν χρειαστεί η Κυβέρνηση να ασκήσει veto».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας