Μετά από δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης της χώρας υπό μνημονιακό καθεστώς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «διαβάζοντας» την πιθανή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές μας, διαπίστωσε πως έρχεται νέο μνημόνιο και τρόικα.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε ότι η χώρα οδηγείται σε μια φοροεισπρακτική επιδρομή και ένα νέο μνημόνιο που θα έχει ως συνεπακόλουθο τη δημιουργία ύφεσης και νέων ελλειμμάτων.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε δηλώσεις από το βήμα της δεύτερης προσυνδιάσκεψης του κόμματος, που διεξάγεται σήμερα στη Ξάνθη.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία του άσκησε δριμύτατη κρητική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι παρέλαβε την Ελλάδα με τα πλεονάσματα και την οδήγησε σε ελλείμματα, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Η χώρα οδηγείται σ’ ένα νέο μνημόνιο. Ανεξάρτητα από την ονομασία που θα δώσουν στη νέα συμφωνία -και αυτή θα έχει προαπαιτούμενα ώστε να δανειστεί η χώρα χρήματα- θα έχει επιτήρηση και μάλιστα αυστηρή. Θα έχει τρόικα».
Ο κ. Σαμαράς όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανίστηκε με διάθεση αυτοκριτικής για τα μέτρα που είχε λάβει η προηγούμενη συγκυβέρνηση υπογραμμίζοντας: «Δεν ήταν στην ιδεολογία μας η επιβολή φόρων. Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να τους επιβάλλουμε. Το μεγαλύτερο λάθος μας όμως ήταν που δεν καταφέραμε να περάσουμε στο λαό την προσωρινότητα των μέτρων και των φόρων που επιβλήθηκαν, προκειμένου η χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Πληρώσαμε μεγάλο πολιτικό κόστος αλλά καταφέραμε σε αυτά τα 2,5 χρόνια να βγάλουμε τη χώρα από την εντατική. Παραλάβαμε μια χώρα με έλλειμμα στο 9,5% και ύφεση στο 7,5%, αλλά καταφέραμε να τη σηκώσουμε και να σταθεί πάλι στα πόδια της».
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι καθημερινά αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε και συνεχίζει να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό και ότι τα ψέματα αυτά αποκαλύπτονται δίνοντας την εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν έχει πρόγραμμα, σχεδιασμό και ολοκληρωμένη πολιτική.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σε πολλούς τομείς της κοινωνίας όπως η Παιδεία, το Δημόσιο και το μεταναστευτικό, υπογραμμίζοντας ότι κατάργησε όλες τις μεταρρυθμίσεις που είχαν ξεκινήσει να εφαρμόζονται. Συγχρόνως, εξέφρασε την απορία για ποιο λόγο καταργήθηκαν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, στις οποίες θα φυλακίζονταν μόνο οι βαρυποινίτες, οι τρομοκράτες και οι παιδόφιλοι. Και σημείωσε χαρακτηριστικά σε κάποια αποστροφή του λόγου του: «Θέλουν να ελευθερώσουν μέχρι και το Ξηρό προκαλώντας έτσι τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας μας».
Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της χώρας σημειώνοντας: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσε τον πιο πολύτιμο συμπαραστάτη στην ανάπτυξη της χώρας. Μπορεί να χρειάστηκε να επιβάλλουμε σκληρά και δυσάρεστα οικονομικά μέτρα, επιβάλλαμε περικοπές παντού, αλλά τα αποθεματικά διαθέσιμα των δήμων δεν τα αγγίξαμε». Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στην Πράξη Νομικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Οταν η δική μας κυβέρνηση τις έφερνε στη Βουλή, μάς κατηγορούσαν για δικτατορικές πρακτικές και κατάργηση της δημοκρατίας. Άγιασαν οι ΠΝΠ επί Τσίπρα» σημείωσε με νόημα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας