«Οι αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση για την εργασία είναι εξαιρετικά προβληματικές. Η αναστολή των συμβάσεων εργασίας και η νέα εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό είναι στην εντελώς λάθος κατεύθυνση», τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «Alpha 989» υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση δεν διασφάλισε τις θέσεις εργασίας για την επόμενη μέρα του λοκ-ντάουν» και σημειώνει ότι «οι επιχειρήσεις δεν έχουν στηριχτεί οικονομικά και θα έχουν τεράστια αδυναμία λειτουργίας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει, «πρότεινε από την αρχή το κράτος να αναλάβει την καταβολή των μισθών των εργαζομένων που πλήττονται, το κόστος για κάτι τέτοιο είναι περίπου 2 δισ. τον μήνα, αν προσθέσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες φτάνει στα 2,7 δισ. τον μήνα, τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα στα δημόσια ταμεία. Συγχρόνως, να δώσει ενίσχυση ρευστότητας στις επιχειρήσεις, κυρίως στις μικρομεσαίες, ύψους 3 δισ. ευρώ. Με τον συνδυασμό αυτών των δύο ενεργειών μπορούσε εν συνεχεία να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας».
Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «αν αρχίσουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και ο κόσμος βγαίνει στην ανεργία, αν οι εργαζόμενοι με σχήματα εκ περιτροπής εργασίας έχουν μισό μισθό και μισή αγοραστική δυνατότητα, τότε μπαίνουμε σε ένα σπιράλ ύφεσης από το οποίο δεν θα μπορούμε να βγούμε γρήγορα. Γι’ αυτό επιμείναμε στην ανάγκη το πακέτο να είναι εμπροσθοβαρές. Έπρεπε ήδη αυτά τα μέτρα να έχουν ληφθεί, για να προλάβουμε τις αρνητικές εξελίξεις».
Για την Εργατική Πρωτομαγιά τονίζει ότι στις συνθήκες της πανδημίας «αποκτά και μία άλλη διάσταση, διότι σήμερα αξίζει να σκεφτούμε και να τιμήσουμε παραπάνω τους εργαζόμενους στην υγεία, στα σούπερ μάρκετ, στα ντελίβερι, τους ανθρώπους οι οποίοι αυτό το χρονικό διάστημα, που όλοι μέναμε στο σπίτι μας για να είμαστε ασφαλείς, έδιναν τη μάχη της πρώτης γραμμής για να υπηρετήσουν όλη την κοινωνία».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δηλώνει ότι «από τις εικόνες φαίνεται πως μπόρεσε να κάνει μία κινητοποίηση η οποία να σέβεται τα μέτρα ασφαλείας», ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει, «στήριξε συμβολικές παρεμβάσεις σήμερα για να είμαστε απολύτως προσεκτικοί».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας