Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
| EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Θεοδωράκης: Διέλυσαν την Κ.Ο. όχι το Κίνημα

Καρφιά για τους Αμυρά, Δανέλλη και Ψαριανό επιφύλαξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι οι τρεις πρώην βουλευτές του Ποταμιού «είναι ήδη ενταγμένοι στους σχεδιασμούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε συνέντευξή του στη LIFO, λίγες μέρες μετά τη διάλυση της Κ.Ο. Του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης μιλάει για προδοσία, αλλά στέλνει το μήνυμα ότι «διέλυσαν την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, δεν διέλυσαν το Κίνημα μας».

Σε ερώτηση, δε, αν η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν πρόσχημα για τη στάση τους ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντά: «Προφανώς. Εδώ και ένα χρόνο είχαμε όλοι συμφωνήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι σε ένα εθνικό θέμα δεν υπάρχει κομματική γραμμή. Το Ποτάμι ήταν υπέρ της λύσης του Μακεδονικού αλλά ο καθένας θα μπορούσε να υποστηρίξει τη δική του άποψη».

Ειδικά για τον Σπύρο Δανέλλη και για το αν του ζήτησε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, ο Στ. Θεοδωράκης απαντά: «Όχι. Δεν θέλω να λειτουργώ εγώ ως ο μπάτσος της συνείδησής τους. Είναι δική τους υποχρέωσή να το σκεφθούν και να το κάνουν», ενώ σχολίασε πως «δεν θα έλεγα ότι μπορεί να ξεπλυθεί όλο αυτό με ένα τηλεφώνημα».

Όσο για το αν φέρει ο ίδιος ευθύνη απαντά: «Εμείς τους βάλαμε στη λίστα αλλά ήταν υποψήφιοι μαζί με άλλους πεντακόσιους. Δεν ξεγέλασαν λοιπόν μόνο εμάς αλλά και τον κόσμο που τελικά τους σταύρωσε. Θα μπορούσα να είχα κόψει μερικούς, κι εκεί αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά το μεγάλο λάθος ήταν άλλο. Και θα σ' το πω – δεν το έχω ξαναπεί. Τον Σεπτέμβρη του '15, που οι εκλογές έγιναν με λίστα, εγώ εισηγήθηκα στο Πολιτικό Συμβούλιο να αντικαταστήσουμε κάποιους από τους βουλευτές με κάποια ιδρυτικά στελέχη του Ποταμιού γιατί είχα δει τα κακά σημάδια».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και για το φραστικό επεισόδιο με τον Γρηγόρη Ψαριανό στη Βουλή, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του, όταν τελείωσε την ομιλία του στη Βουλή, την περασμένη Τετάρτη, ο Γρ. Ψαριανός του είπε: «θέλω να σου πω κάτι»..., ενώ εκείνος απάντησε: «δεν έχω κάτι να ακούσω, οι πράξεις σου μαρτυρούν αυτό που είσαι». Του είπα το πολύ ξεκάθαρο, κατανοητό απ' όλους «τον δρόμο σου και τον δρόμο μου».

«Και αυτό λέω σε όλους. Αυτό που έκαναν θα κριθεί από τον κόσμο. Και θα κριθεί άσχημα. Πιστεύω ότι κανείς τους δεν θα ξαναβγεί βουλευτής», είναι η εκτίμησή του.

Όσο για την επόμενη ημέρα τονίζει ότι: «Θα είμαστε στις ευρωεκλογές, θα είμαστε παρόντες, θα κατέβουμε» και στέλνει το μήνυμα: «εγώ, τα παιδιά που είναι στο Ποτάμι, τα στελέχη που μένουν στο Ποτάμι, θα σηκώσουμε, θα βγάλουμε από τον βούρκο τη βάρκα και θα φύγουμε μπροστά. Και θα συναντήσουμε καινούργιους. Η αποφασιστικότητα είναι αυτό που τώρα με διακατέχει».

«Τώρα ετοιμάζουμε τον επόμενο αιφνιδιασμό...», καταλήγει.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θεοδωράκης: Διέλυσαν την Κ.Ο. όχι το Κίνημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας