Η αναγνωρισιμότητα τηλεοπτικών προσώπων, η επικοινωνιακή στρατηγική των τελευταίων ημερών, αλλά και η έλξη που προκαλεί ο απλοποιημένος «τσαμπουκαλίστικος» λόγος στις λαϊκές μάζες είναι ορισμένα από τα στοιχεία, με τα οποία μπορεί κανείς να προσεγγίσει το φαινόμενο του πρώην ηθοποιού και δημάρχου Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου, και το ποσοστό της «Τελείας» στις εκλογές της Κυριακής.
Αν και οι ημέρες ζωής του κόμματος του για δεύτερη θητεία δημάρχου Στυλίδας, αλλά και το περιθώριο του εκλογικού αγώνα ήταν ιδιαίτερα περιορισμένα, ο Απόστολος Γκλέτσος δείχνει να δικαιώνεται από το αποτέλεσμα, αλλά και για τις επιλογές. Το αξιοπερίεργο μάλιστα είναι ότι η «Τελεία» δεν περιορίστηκε σε υψηλά ποσοστά μόνο στη Φθιώτιδα, όπου έπιασε το 4,25%, αλλά στάθηκε με αξιοπρέπεια σε όλη τη χώρα και αναδείχθηκε σε μία από τις εκπλήξεις των εκλογών.
Η αναγνωρισιμότητα του Απόστολου Γκλέτσου, προέδρου του κόμματος αλλά όχι υποψηφίου, από τη θητεία του στην τηλεόραση, σε συνδυασμό με την έκταση που πήραν ορισμένες επικοινωνιακού τύπου ενέργειές του ως δημάρχου Στυλίδας, ήρθαν να ενισχύσουν την εικόνα, όχι μόνο του ίδιου αλλά και του κόμματος που είχε έντονο προσωποκεντρικό χαρακτήρα.
Βολές στον Τσίπρα
Στο πλαίσιο αυτό, η αποδοχή του Απόστολου Γκλέτσου από ένα μέρος του γυναικείου πληθυσμού, ο λαϊκίστικος τσαμπουκάς του, οι συνεχείς επιθέσεις στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες, που προσέλκυσαν απογοητευμένους ψηφοφόρους της Ν.Δ., η επικοινωνιακή στρατηγική και τα τηλεοπτικά σποτ στην τελική ευθεία για τις εκλογές, η επιλογή υποψηφίων με αναγνωρισιμότητα, όπως η Κατερίνα Στανίση, ή ο αγροτοσυνδικαλιστής Βάιος Γκανής που μπήκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά και η ανάγκη ενός τμήματος των ψηφοφόρων να απεγκλωβιστούν από τα διλήμματα της εκλογικής αναμέτρησης, κάνοντας μία «πιο ανώδυνη» επιλογή, φαίνεται ότι δημιούργησαν το έδαφος για την εκλογική παρουσία της «Τελείας».
Σε όλα αυτά θα μπορούσε κανείς να προσθέσει τις γνωριμίες και τις διασυνδέσεις που έχει αποκτήσει ο Απόστολος Γκλέτσος μέσα από τη showbiz, για να εξηγήσει την παρουσία του κόμματος που αρκετοί θεωρούν ότι θα εξαφανιστεί αθόρυβα, όπως και δημιουργήθηκε.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας