Τα «γεννητούρια» της νέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα καθυστερήσουν στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι καταστατικοί «κοιλόπονοι» συνεχίζονται, ενώ δεν είναι λίγοι στο εσωτερικό της Ν.Δ. που έχουν αρχίσει να ανησυχούν μήπως τελικά η μαμή πετάξει μαζί με τα νερά και το μωρό.
Οι παλαιές ενδοπαραταξιακές αντιπαλότητες έχουν εξελιχθεί σε κανονική έριδα, καθώς η νέα ηγεσία της ΟΝΝΕΔ θέλει να καθορίσει τους όρους του παιχνιδιού, δηλαδή τις εγγραφές μελών, ενώ οι επικεφαλής της φοιτητικής παράταξης, χαρακτηρισμένοι ως «αντάρτες», καταγγέλλουν τους «νεόκοπους» ότι καταστρατηγούν το καταστατικό και τη δημοκρατία.
Η επιλογή να γίνουν οι εγγραφές στα γραφεία της διοικούσας επιτροπής της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης αποδείχτηκε κακή. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν από μερικές μέρες ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το χάσμα που αποκαλύφθηκε πέρυσι με την αιφνιδιαστική κατάργηση από τον κ. Μητσοτάκη της ΟΝΝΕΔ, μετά το φιάσκο του συνεδρίου στον Εύοσμο.
Προχθές, πάντως, μπήκε επισήμως και η διοικούσα της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης στο παίγνιο που εξελίσσεται, με την πρόεδρο Βίκυ Ευταξά να δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου ότι «υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη».
Η ίδια κατηγόρησε τους «αντάρτες» για «ιδιότυπη κατάληψη» στα γραφεία του κόμματος και άσκηση ψυχολογικής βίας στα μέλη του Συντονιστικού των εγγραφών, ενώ διέψευσε ότι υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς είχαν υπάρξει καταγγελίες για τραυματισμό φοιτητή.
«Εμείς θέλουμε να δούμε τον Κυριάκο πρωθυπουργό όσο το δυνατόν πιο σύντομα και ποτέ δεν τον υπονομεύσαμε» απαντά με δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.» ο Σταμάτης Σταμέλος, μέλος του απερχόμενου Συντονιστικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και αντεπιτίθεται: «Η κ. Ευταξά μάς φώναζε στα γραφεία του κόμματος “αμόρφωτα σκουπίδια”. Ποιους; Τα παιδιά που είναι μέλη της ΔΑΠ στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας; Πολύ κακώς έχει εμπλακεί η Ν.Δ. σ’ αυτό παιχνίδι».
Είχαν γίνει, όπως λένε παρόντες, χειρότερα στα γραφεία του κόμματος και οι πιο νηφάλιοι χαιρετίζουν την ψυχραιμία που επέδειξε ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται για άλλη υπόθεση και λειτούργησε πυροσβεστικά.
Ναι, αλλά γιατί γίνονται αυτά στη Θεσσαλονίκη; Γιατί, κακά τα ψέματα, εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας και αντίστοιχη είναι η δύναμη της φοιτητικής οργάνωσης. Οι «προεδρικοί» λένε ότι η δύναμη οδηγεί σε τάσεις αυτονόμησης και τέτοια ήταν η πορεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης που έφερε τον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο για ένα διάστημα στη θέση του γραμματέα της Ν.Δ.
Η νέα ηγεσία του κόμματος είναι γνωστό ότι θέλει να αποκοπεί από το παρελθόν εκείνο, ενώ πολιτικοί φίλοι του κ. Παπαμιμίκου δηλώνουν στην «Εφ.Συν.» ότι «αυτά είναι αστειότητες, ο κ. Παπαμιμίκος είναι σαράντα χρόνων, παντρεμένος και με τις δουλειές του, σιγά μην προλάβαινε να ασχοληθεί με τη ΔΑΠ».
Οι πιο αποστασιοποιημένοι κάνουν λόγο για μικροπολιτικές και μακιαβελισμούς που διαφοροποιούνται ακόμη και από σχολή σε σχολή ή από το Αριστοτέλειο μέχρι τα ΤΕΙ-Θ.
«Ο,τι έχουμε να πούμε εμείς τα έχουμε πει πάντα γραπτώς, ακόμη κι όταν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στηρίξαμε τον Απ. Τζιτζικώστα και στον δεύτερο τον Κ. Μητσοτάκη», λέει ο κ. Σταμέλος και αναρωτιέται «πού είναι μια ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τα ζητήματα καταστρατήγησης του καταστατικού που καταγγέλλουμε; Είναι προφανές ότι με τις διαδικασίες που ακολουθούν δείχνουν ότι προτιμούν μια ΔΑΠ στο 1/3 της δύναμής της παρά ολόκληρη και ανεξέλεγκτη».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας