Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
16°C
16.8° 14.5°
2 BF
81%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.2° 14.2°
1 BF
82%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 15.0°
2 BF
84%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
8.9° 8.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.6°
3 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.9° 13.8°
0 BF
73%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
88%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
80%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
0 BF
55%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
1 BF
73%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.8° 12.8°
0 BF
94%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 15.5°
2 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
2 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025

Απειλές από την Τουρκία για τα κοιτάσματα της Κύπρου

Τουρκία θα προβεί σε ενέργειες για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Υποστήριξε ότι η Τουρκία καταβάλλει προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού και κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για μη ειλικρινή προσπάθεια λόγω του προεκλογικού κλίματος.

Η Τουρκία, είπε, δεν βρίσκει σωστά τα μονομερή βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα του φυσικού αερίου και των αποθεμάτων πετρελαίου γύρω από την Κύπρο. Παρά τις προειδοποιήσεις μας σ’ αυτό το θέμα -πρόσθεσε- και επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση, τώρα και η Τουρκία θα κάνει κάποια βήματα.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε επίσης ότι τον Ιούνιο η Τουρκία θα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Ενωση την τελευταία της πρόταση για την εξαίρεση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στο πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής των προσφύγων.

Με πέντε διαδοχικές παράνομες ΝΟΤΑΜ η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και το λεγόμενο «υπουργείο Συγκοινωνιών» του ψευδοκράτους ξεκίνησαν από προχθές και θα συνεχίζουν μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του μήνα σειρά στρατιωτικών ασκήσεων και ασκήσεων έρευνας και διάσωσης εντός του FIR Λευκωσίας, όπως γράφει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Πλέον προκλητική, που δημιουργεί και παρεμβολές στην ομαλή διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, αφού παρεμβαίνει σε δύο πυκνής αεροπορικής κίνησης αεροδιαύλους, είναι η «άσκηση έρευνας και διάσωσης», που ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 26 Απριλίου, εξ ολοκλήρου εντός του FIR Λευκωσίας.

Πρόκειται για συνολική έκταση 4.000 τετρ. χιλιομέτρων, με πλάτος 20 χιλιομέτρων και μήκος 200 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τα ανοιχτά του Ακάμα (σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Ακρωτήρι του Ακάμα) και φτάνει σχεδόν μέχρι και το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με την παράνομη ΝΟΤΑΜ, «η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα πραγματοποιήσει ασκήσεις εντός τoυ εναέριου χώρου συμβουλών του Ερτζιάν, σε διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο της Μεσογείου».

Καλεί τα αεροσκάφη που πετούν στη «δεσμευμένη περιοχή» να διατηρούν συνεχώς αναμμένα τα φώτα αποφυγής σύγκρουσης και αεροναυτιλίας και «συστήνει» όπως για την ασφάλεια της αεροπλοΐας, τα αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν στην άσκηση να μην πετούν σε ύψος κάτω των 20.000 ποδών.

  

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Απειλές από την Τουρκία για τα κοιτάσματα της Κύπρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας