Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
anemogennitries
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εκδήλωση για τις 98 ανεμογεννήτριες στην Κ. Εύβοια

Το έργο των 98 ανεμογεννητριών βρίσκεται μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.

Ενημερωτική εκδήλωση για το σχέδιο εγκατάστασης 98 ανεμογεννητριών σε δημόσιες εκτάσεις στα οροπέδια Ταναΐδα και Πυξαριά στην κεντρική Εύβοια, των εταιρειών ΤΕΡΝΑ και Ευβοϊκός Ανεμος, που μπήκε σε δημόσια διαβούλευση τέλη Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 28 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο Μαντούδι Ευβοίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εσπερινού ΕΠΑΛ. Την εκδήλωση διοργανώνουν 20 σύλλογοι και συνεταιρισμοί του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας και υποστηρίζει το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, ένας από τους πιο σημαντικούς και αναγνωρισμένους φορείς που ασχολούνται με το περιβάλλον και τη νομική επιστήμη.

Το συγκεκριμένο έργο των 98 ανεμογεννητριών βρίσκεται μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, που περιλαμβάνει τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα Πουλιά, αλλά και τον βιότοπο «Ορος Πυξαριάς Ευβοίας». Τμήμα του συνοδού έργου της εναέριας γραμμής μεταφοράς Υψηλής Τάσης διέρχεται των οικισμών «Σταυρός» και «Χλόες». Εκτός από τους Δήμους Διρφύων - Μεσσαπίων και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, στο έργο εμπλέκεται και ο Δήμος Λοκρών, Φθιώτιδας, λόγω της κατασκευής υποθαλάσσιας γραμμής μεταφοράς μήκους 25,82 χλμ. από τις όχθες της Εύβοιας έως το λιμάνι της Λάρυμνας.

Στον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας υπάρχει αδειοδότηση για ανεμογεννήτριες που ανακοινώθηκε αμέσως μετά την πυρκαγιά του 2021, η οποία έχει ανακληθεί για αόριστο χρονικό διάστημα λόγω των αντιδράσεων. Το 2022 τέθηκαν παρόμοια αιτήματα για την περιοχή Γεροβουνό, Κηρίνθου. Επιπρόσθετα, έχουν κατατεθεί αιτήσεις για εγκαταστάσεις εκτάσεων μπαταριών σε όλη την κεντρική και βόρεια Εύβοια, αλλά και μεγάλων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

Θα μιλήσουν οι:

● Μαρία Καραμανώφ, πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, αντιπρόεδρος ΣτΕ ε.τ.

● Σοφία Παυλάκη, δικηγόρος, μέλος επιστημονικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας

● Βάννα Σφακιανάκη, αρχιτέκτονας, μέλος της Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον

● Ακης Παπασαράντης, μέλος της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εκδήλωση για τις 98 ανεμογεννήτριες στην Κ. Εύβοια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας