Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.3°
4 BF
68%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Φωτογραφία Αρχείου | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ανοιχτή επιστολή υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας με «παράπονα» για Πλακιωτάκη

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, έστειλαν οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, στην οποία εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν, o υπουργός δεν έχει ανταποκριθεί στα συνεχή αιτήματα τους τον τελευταίο μήνα για να συναντηθούν.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΣΥΥΕΝ) αναφέρει στην επιστολή του ότι ο κ. Πλακιωτάκης στην τελευταία τους συνάντηση, είχε δεσμευτεί να εξετάσει σειρά θεμάτων που τους αφορούν, ωστόσο αυτά εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα, όπως η ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεων, η έκδοση νέου Οργανισμού του υπουργείου, με ενσωμάτωση της ΔΑΛ (Δημόσια Αρχή Λιμένων) και τη δημιουργία Διεύθυνσης Ειδικών Οικονομικών Θεμάτων, η αύξηση των οργανικών θέσεων των υπαλλήλων, η έκδοση ξεχωριστής προκήρυξης για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του υπουργείου κ.α.

«Καθώς ο πολιτικός χρόνος της παρούσας κυβέρνησης εξαντλείται και σχεδόν όλα μας τα αιτήματα παραμένουν ανικανοποίητα, υποχρεωνόμαστε να σας υπενθυμίσουμε τα αιτήματά μας που είναι εφικτό να ικανοποιηθούν άμεσα και πριν την προκήρυξη των εκλογών», σημειώνει ο ΠΣΥΥΕΝ.

Τα αιτήματα είναι:

  1. Υπερωριακή αποζημίωση 120 ωρών για κάθε εξάμηνο, για κάθε υπηρετούντα πολιτικό υπάλληλο του υπουργείου Ναυτιλίας το 2023.
  2. Έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη νοσηλεία των πολιτικών υπαλλήλων στα στρατιωτικά νοσοκομεία.
  3. Δημιουργία Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού για τους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου.
  4. Καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου, κατ' αντιστοιχία με τους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το ΔΣ του Συλλόγου των πολιτικών υπαλλήλων καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας, «έστω και την ύστατη στιγμή»,  να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους στην ίδια κατεύθυνση που κινούνται οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης, αναβαθμίζοντας μισθολογικά τους δημοσίους πολιτικούς υπαλλήλους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ανοιχτή επιστολή υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας με «παράπονα» για Πλακιωτάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας