Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
xatzidakis
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Προβληματισμένοι οι έμποροι του Πειραιά από τα οριζόντια φορολογικά μέτρα

Επιστολή στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με αφορμή το υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο, με κοινοποίηση και στους βουλευτές Πειραιά ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους. Στην επιστολή μεταφέρουν τον προβληματισμό και την απογοήτευση του εμπορικού κόσμου κάνοντας λόγο για έλλειψη φορολογικής δικαιοσύνης και σημειώνουν ότι δεν μπορεί κάθε φορά να αποτελούν εύκολο στόχο οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Διευκρινίζουν ότι η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τους βρίσκει απολύτως σύμφωνους, καθώς δεν αποτελεί μόνο πληγή για τα δημόσια οικονομικά, αλλά ταυτόχρονα και παράγοντα αθέμιτου ανταγωνισμού, που πλήττει κυρίως το νόμιμο στεγασμένο εμπόριο, που οι ίδιοι εκπροσωπούν, ωστόσο, σημειώνουν ότι με την ανάρτηση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου προς διαβούλευση, «αισθανόμαστε έντονη αδικία και απογοήτευση, καθώς διαισθανόμαστε ότι στιγματιζόμαστε συνολικά ως κλάδος έντονης φοροδιαφυγής, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ισχύει».

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο υποστηρίζουν ότι ο τεκμαρτός υπολογισμός του φόρου εισοδήματος, που εισάγεται με οριζόντιο χαρακτήρα, θα δημιουργήσει περισσότερες αδικίες, παρά θα λύσει προβλήματα, θεωρούν ανεδαφική την προσέγγιση των εξ ορισμού κερδοφόρων χρήσεων σε συνδυασμό και με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ενώ επισημαίνουν ότι το τέλος επιτηδεύματος και η προκαταβολή φόρου, όχι μόνο δεν καταργούνται, αλλά ενισχύονται.

Δηλώνουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις και να ληφθούν μέτρα βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ανάκαμψης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με παρεμβάσεις όπως εξαίρεση των ΚΑΔ του εμπορίου από τα αντικειμενικά κριτήρια, κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων και ενιαίο αφορολόγητο όριο σε όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, λογιστική απεικόνιση των κερδών των εμπορικών επιχειρήσεων και επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών με περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Προβληματισμένοι οι έμποροι του Πειραιά από τα οριζόντια φορολογικά μέτρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας