Ακόμη πιο σκληρούς όρους και αυστηρή εποπτεία θα περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο, στο οποίο θα ενταχθούν όσα θέματα παραμείνουν ανοιχτά από την αξιολόγηση του 5ου προγράμματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι στην τελευταία σύνοδό τους οι υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης «συζήτησαν με θετικό τρόπο για το μέλλον του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και για τα επόμενα βήματα σχετικά με την ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του 5ου προγράμματος, με στόχο την επόμενη σύνοδο της 8ης Δεκεμβρίου».
Αναγνώρισε, δηλαδή, ότι τα πράγματα προχωρούν σύμφωνα με τις επιθυμίες των εταίρων και δανειστών και η συμφωνία για το νέο Μνημόνιο είναι θέμα ενός μηνός.
Όσα ζητήματα παραμείνουν ανοιχτά στην αξιολόγηση του 5ου προγράμματος.θα μεταφερθούν στη νέα συμφωνία, με στόχο να επιλυθούν το 2015, με το νέο μνημόνιο, το οποίο θα ονομάζεται «ενισχυμένη προληπτική πιστωτική γραμμή».
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται τις επόμενες μέρες η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, με αξιωματούχους της Ε.Ε. να την προσδιορίζουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας