Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον χιλιάδων παιδιών που βρίσκονται εγκλωβισμένα στη λωρίδα της Γάζας, κρούει ο ΟΗΕ. Όπως καταγγέλλει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του, τα παιδιά στη Γάζα πεθαίνουν υποφέροντας από την απουσία επείγουσας θεραπείας επειδή οι ισραηλινές αρχές εγκρίνουν όλο και μικρότερο αριθμό παιδιών για απομάκρυνση για ιατρικούς λόγους έπειτα από το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα.
Ενώ προηγουμένως σχεδόν 300 παιδιά απομακρύνονταν κάθε μήνα, ο αριθμός αυτός έχει σήμερα περιοριστεί σε λιγότερο από ένα παιδί ημερησίως με τις αρχές να περιμένουν μάταια για την έγκριση των ισραηλινών αρχών που ελέγχουν τις εξόδους από τη Γάζα, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη ο Τζέιμς Έλντερ, ο εκπρόσωπος Τύπου της UNICEF.
«Το αποτέλεσμα είναι να πεθαίνουν παιδιά στη Γάζα όχι μόνο από τις βόμβες, τις σφαίρες και τους όλμους. Ακόμη και όταν συμβαίνουν θαύματα, ακόμη κι όταν σκάνε οι βόμβες και γκρεμίζονται τα σπίτια κι αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών αλλά το παιδί επιζεί, δεν μπορεί μετά να φύγει από τη Γάζα για να του παραχθεί η επείγουσα ιατρική φροντίδα που μπορεί να σώσει τη ζωή του», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν αναφέρει σε ποιες περιπτώσεις απορρίπτουν αίτηση απομάκρυνσης για ιατρικούς λόγους και δεν έχουν αιτιολογήσει ποτέ τέτοια απόφασή τους.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας